Adevaratul motiv din spatele retragerii cluburilor engleze din Super Liga Europeana! Implicare puternica a Guvernului

Premier League Boris Johnson Super Liga Europeana uefa champions league Anglia Adevaratul motiv din spatele retragerii cluburilor Engleze din Super Liga Europeana! Implicatie puternica a Guvernului
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 22 Aprilie 2021, 19:26
Data actualizarii: Joi 22 Aprilie 2021, 20:02
Super Liga Europei a devenit un esec dupa ce toate cele 6 cluburi britanice au decis sa paraseasca proiectul.

Se pare ca Guvernul Englez a jucat un rol cheie in retragerea cluburilor. Mai exact, prim-ministrul Boris Johnson pregatea o modificare legislativa ce ar fi lasat echipele fara sustinerea statului.

Parlamentul condus de Johnson planifica reforma Legii audiovizualului, din 1996, care sa includa o lista de evenimente sportive de interes national. Astfel, televiziunile britanice ar fi fost obligate sa transmita doar anumite competitii, iar Super Liga Europei nu s-ar fi aflat pe acea lista.

Premierul le-ar fi spus cluburilor despre acest demers, iar pentru a nu fi obligate sa renunte la sumele imense pe care le obtin echipele engleze din televizari, acestea au luat, de comun acord, decizia de a se retrage, scrie Marca.

Acest scenariu explica si motivul pentru care toate echipele din Albion au facut anuntul simultan, la o ora tarzie, dupa lungi consultari.

Pentru guvern, protestul de la Stamford Bridge a reprezentat o minge la fileu, deoarece au putut sa arunce acest ultimatum legislativ intr-un moment de presiune incredibul de mare pentru oficiali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!