SPECIAL | Boris Johnson, ”clovnul” decăzut! Povestea fotbalistului și rugbystului turc ajuns prim-ministrul Marii Britanii

Boris Johnson Ali Kemal Bey Marea Britanie oxford Wall Game Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2022, 19:28
Data actualizarii: Vineri 08 Iulie 2022, 19:28

Politicianul și-a dat joi demisia din poziția de lider al Partidului Conservator și va fi înlocuit ulterior și din funcția de premier.

Controversatul Boris Johnson (58 de ani), pe numele său întreg Alexander Boris de Pfeffel Johnson, și-a prezentat joi demisia din funcția de lider al Partidului Conservator din Marea Britanie și urmează să fie înlocuit și din funcția de premier.

Numit în toate felurile de numeroșii adversari politici, inclusiv ”clovn”, Johnson rămâne totuși un personaj interesant, fascinant pe alocuri.

Străbunicul Ali Kemal Bey, ministru de interne în Imperiul Otoman, a fost asasinat

Cel care încă este prim-ministrul Marii Britanii provine, în ciuda numelui neaoș englezesc Johnson, dintr-o familie turcă.

Bunicul său din partea tatălui, Osman Kemal, și-a schimbat numele în Wilfred Johnson și era fiul lui Ali Kemal Bey, om politic turc și ministru de interne al Imperiului Otoman, asasinat în 1922 de susținătorii unui alt Kemal, celebrul Ataturk.

Boris Johnson, fotbalist la Eton College și rugbyst la Balliol College

Tânărul Boris a jucat fotbal la Eton College, unde a fost căpitan în tradiționalul ”Wall Game”, o variantă a fotbalului care se joacă din 1717!

A obținut apoi o bursă la prestigioasa Universitate din Oxford și acolo a studiat literatura antică și filosofia clasică, dar a și practicat vreme de patru ani rugby la Balliol College pe postul de pilier dreapta.

Cannabis și cocaină, divorțuri și copii nelegitimi

Cunoscător, pe lângă franceză, italiană, germană și spaniolă, și a limbilor latină și greacă veche, Johnson a gustat din plin și din plăcerile vinovate ale vieții. 

A recunoscut că a fumat cannabis și că a luat cocaină, s-a căsătorit de trei ori (ultima oară în 2021, actuala soție fiind cu 24 de ani mai tânără decât el) și a divorțat de două ori, a practicat ciclism, tenis și pilates, dar a ajuns la un moment dat obez.

Dintre cei șapte copii ai săi, doi s-au născut ca nelegitimi.

Istoric, parlamentar, primar al Londrei și prim-ministru

A scris cărți de istorie, a intrat în politică, a fost ales în Parlament în 2001 și a devenit primarul Londrei în 2008, iar acum trei ani, în iulie 2019, a fost ales în fruntea Partidului Conservator și a devenit prim-ministrul Marii Britanii.

”E trist că renunț la cea mai bună slujbă din lume”, a declarat joi Boris Johnson, când a făcut anunțul cu privire la demisia sa, după ce fusese acuzat de minciuni, prejudecăți, imoralitate și favoritism inclusiv de numeroși colegi de partid și de guvern.

Foto: News Syndication

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!