Adrian Mutu Eric Cantona Federatia Engleza de Fotbal Luis Suarez Anglia

10 cele mai mari suspendări din istoria fotbalului englez! Adrian Mutu se află în clasament + jucătorul 'interzis' 30 de ani

Aleksandar Mitrovic a primit opt partide de suspendare după ce l-a îmbrâncit pe arbitru în meciul cu Manchester United. 
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 05 Aprilie 2023, 09:29
Data actualizarii: Miercuri 05 Aprilie 2023, 09:28

Atacantul a fost suspendat pentru opt meciuri după ce l-a îmbrâncit pe „centralul” meciului din sferturile de finală FA Cup, la capătul căruia Manchester United s-a calificat cu 3-1. Suspendarea este una de lungă durată, însă nu intră în topul celor mai mari suspendări din fotbalul englez. 

Cea mai mare suspendare existentă în fotbalul englez i-a aparținut lui Enoch West și s-a întins pe durata a 30 de ani. Presa internațională a publicat Top 10 cele mai mari suspendări din istoria fotbalului din Anglia, clasament în care și-a făcut loc și numele lui Adrian Mutu. 

Clasamentul celor mai mari suspendări din istoria Angliei 

10. Paolo Di Canio - 11 meciuri 

Într-un meci disputat de Sheffield Wednesday cu Arsenal din 1998, Di Canio, care a mai fost în centrul unor momente controversate de-a lungul carierei, l-a împins pe arbitrul Paul Alcock la sol. Acesta a fost suspendat timp de 11 meciuri și amendat cu 10.000 de lire sterline. 

9. Luis Suarez - 4 luni 

Atacantul uruguayan a fost suspendat timp de patru luni după momentul în care l-a mușcat pe Giorgio Chiellini la Campionatul Mondial din 2014. Suarez se afla la a doua suspendare de durată din carieră și și-a ispășit-o atât la Liverpool cât și la FC Barcelona. 

8. Vinnie Jones - 6 luni 

Vinnie Jones a fost caracterizat ca având un stil de joc „brutal”, fiind în centrul incidentelor controversate pe teren nu de puține ori. Într-un clip numit „Soccer's Hardest Men” (n.r. Cei mai duri oameni din fotbal), Jones a vorbit cu mândrie despre violența sa din teren, moment în care Federația a decis să îl suspende și să îl amendeze cu 20.000 de lire sterline. 

7. Kolo Toure - 6 luni 

Fostul fundaș al lui Manchester City a fost suspendat în 2011 după ce a admis că a consumat o substanță nespecifică prin niște tablete cu apă pe care le-a obținut de la soția sa.

6. Adrian Mutu - 7 luni 

Atacantul român a fost suspendat în perioada în care juca la Chelsea după ce a fost testat pozitiv cu cocaină. Deși nu și-a dorit să facă al doilea test, Mutu a admis fapta, punându-și astfel capăt carierei la clubul londonez, care l-a dat în judecată pentru a primi compensații în urma acțiunilor jucătorului. 

5. Rio Ferdinand - 8 luni 

La scurt timp de la transferul la Manchester United, în urma căruia a devenit cel mai scump jucător englez, Rio Ferdinand a fost suspendat timp de opt luni după ce a lipsit de la un test de doping în 2003. Jucătorul a fost găsit vinovat de un tribunal independent și suspendat. 

4. Eric Cantona - 9 luni 

Francezul se află în continuare în topul celor mai memorabile momente din fotbalul internațional prin ieșirea furioasă pe care a avut-o la meciul cu Crystal Palace din 1995. Eric Cantona, furios de modul în care fanii strigau într-un mod abuziv la el, a sărit în tribune și i-a aplicat o lovitură 'kung-fu' suporterului care l-a enervat. 

3. Mark Bosnich - 9 luni 

Asemenea lui Adrian Mutu, Bosnich a fost testat pozitiv la cocaină în timp ce evolua pentru Chelsea. Deși a negat că a luat drogul menționat, acesta a afirmat că ar fi putut să ajungă în sistemul său printr-o eroare. 

2. Joey Barton - 18 luni 

Mijlocașul englez a avut o carieră plină de controverse. A fost la închisoare după ce a bătut un bărbat pe stradă, a fost aproape să îl bată pe Ousmane abo la antrenamentele lui Manchester City și aproape să scoată ochiul unei persoane cu o țigară la o petrecere de Crăciun. Suspendarea din fotbal a venit însă după un alt incident, în urma căruia s-a aflat că a pariat pe meciuri de fotbal în perioada 2006 - 2016, în mod regulat.

1. Enoch West - 30 de ani 

Atacantul englez a avut o carieră prolifică până la suspendarea record, trecând pe la echipe precum Sheffield United, Nottingham Forest și Manchester United, fiind decisiv în tilul câștigat de „diavoli” în 1911. West a fost însă unul dintre cei opt jucători implicați într-un mare scandal de pariere în 1915. Toți opt au primit suspendări pe viață, însă li s-a promis că acestea vor fi ridicate dacă se înrolează în armată și luptă în Primul Război Mondial. 

Singurul care a refuzat propunerea a fost Enoch West, astfel că șase dintre cei șapte s-au întors din război și au continuat să joace, unul dintre ei fiind ucis pe front. Suspendarea lui West s-a încheiat în 1945, când acesta avea 59 de ani. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!