Cristiano Ronaldo, mustrat de legenda lui Manchester United: „Cred că nu înțelege că nu mai are 25 de ani!”

Cristiano Ronaldo Al-Nassr Eric Cantona Manchester United Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 12:02
Data actualizarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 12:03

Cristiano Ronaldo a primit un sfat pentru ultima aventură, din Arabia Saudită, de la un nume mare al fotbalului mondial. 

În ultima zi din 2022, Al-Nassr a anunțat oficial că l-a transferat pe Cristiano Ronaldo (37 ani), din postura de jucător liber de contract. Clubul din Arabia Saudită l-a convins pe deținătorul a 5 Baloane de Aur cu un salariul anual de 200 de milioane de euro pe sezon. Astfel, în aventura de doi ani și jumătate de la Al-Nassr, superstarul portughez ar urma să câștige 500 de milioane de euro.

Eric Cantona a analizat situația lui Cristiano Ronaldo 

Eric Cantona (56 ani) consideră că Cristiano Ronaldo ar trebui să îndeplinească la club rolul pe care Zlatan Ibrahimovic (41 ani), Paolo Maldini (54 ani) și Ryan Giggs (49 ani) și l-au însușit la finalul carierei. Legenda lui Manchester United și a naționalei Franței este de părere că deținătorul a 5 Baloane de Aur ar trebui să fie conștient că nu mai poate evolua în toate partidele și îi recomandă să se axeze pe dezvoltarea tinerilor jucători ai echipei.

„Cred că există două tipuri de jucători. Cei ca mine, care se pensionează devreme, și alții care vor să joace până la 40 de ani. Unii vor să continue pentru că au impresia că au încă 25 de ani, în timp ce alții realizează că treaba lor este să ajute jucătorii tineri.

Își dau seama că nu vor mai putea participa la toate meciurile, așa cum este cazul lui Ibrahimovic la Milan, așa a fost și pentru Giggs și Paolo Maldini. Cred că Ronaldo încă nu înțelege că nu mai are 25 de ani.

În loc să-și exprime nemulțumirea față de contribuția sa modestă, merge înainte. Ar fi trebuit să spună: 'Bine, nu mai am 25 de ani, Nu pot juca toate meciurile, dar voi ajuta jucătorii tineri și sunt conștient de poziția mea actuală'”, a spus Eric Cantona pentru Tuttosport.

Cristiano Ronaldo nu a apucat să debuteze pentru Al-Nassr. Primul meci pentru gruparea din Arabia Saudită va fi pe 22 ianuarie, contra lui Ettifaq, pe teren propriu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!