Situație dramatică pentru un campion olimpic rus. I-au fost amputate mâinile și picioarele, iar acum este la un pas de moarte

patinaj artistic campion olimpic Roman Kostomarov Rusia Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 22:09
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 22:22

Campionul olimpic la patinaj artistic, în proba de dans, în 2006 trece printr-o situație teribilă. 

Starea de sănătate a rusului Roman Kostomarov s-a agravat, anunță presa internațională. Fostul sportiv este spitalizat din 10 ianuarie din cauza pneumoniei, ce a fost urmată de grave probleme circulatorii ce au culminat cu amputarea picioarelor şi a mâinilor.

Starea de sănătate a lui Roman Kostomarov s-a înrăutăţit în ultimele zile din cauza a două accidente vasculare cerebrale. Rusul este la terapie intensivă şi pe plasmafereză (purificarea sângelui) din cauza unei infecţii.

Potrivit publicației Ria Novosi, rusul are șanse minime de supraviețuire, deoarece organele au început să-i cedeze rând pe rând. "Circulația sângelui îi este periclitată, nu are suficient oxigen, iar organele îi cedează rând pe rând", a declarat doctorul Aleksandar Jablunovski.

Carieră de succes pentru Roman Kostomarov
 

Roman Kostomarov a fost o legendă a patinajului: a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka.

După încheierea carierei sportive, acesta a continuat să danseze în spectacole şi turnee demonstrative. Chiar luna trecută, pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de Ilia Averbuh (argint la Salt Lake City 2022), a lucrat la temperaturi foarte scăzute, după care a fost internat la Komunarka, la periferia Moscovei, cu febră foarte mare.

A urmat acum un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului. "Hematom infracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe", a scris ziarul Sport-Express. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!