Eteri Tutberidze, prima declarație după scandalurile în care au fost implicate patinatoarele din Rusia. Ce i-a răspuns președintelui CIO

Eteri Tutberidze jocurile olimpice beijing Kamila Valieva patinaj artistic Rusia Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Februarie 2022, 19:44
Data actualizarii: Sambata 19 Februarie 2022, 19:49

Eteri Tutberidze, antrenoarea celor trei patinatoare din Rusia care au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, a oferit un răspuns lui Thomas Bach.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a criticat anturajul patinatoarei ruse Kamila Valieva, regretând totodată că scandal de dopaj în care aceasta este implicată a făcut-o să clacheze în finala feminină la Jocurile de iarnă de la Beijing.

"Modul în care a fost primită de cei din jur la ieşirea de pe gheaţă, a fost ceva glacial, în loc să încerce să o ajute şi să o consoleze... Am simţit distanţa interpretând limbajul corporal (al antrenoarei sale), a fost dispreţuitor. Cum poţi să fii atât de rece cu sportivul tău?", a adăugat Bach, citat de Agerpres.

Reacția lui Eteri Tutberidze

Antrenoarea din Rusia a comentat la postarea unui alt tehnician, Alex Zhulin, oferind o reacție la declarațiile făcute de Thomas Bach.

"Sunt recunoscătoare pentru cuvintele frumoase, de sprijin. Încă încerc să-mi revin după evaluarea muncii noastre făcută de domnul Bach", a fost reacția lui Tutberidze. 

Kamila Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină la un control antidoping efectuat pe 25 decembrie în cursul Campionatelor Rusiei, de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA).

Adolescenta a primit permisiunea de a concura marţi seara în programul scurt, în urma unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a fost de acord cu decizia RUSADA de a ridica suspendarea provizorie dictată împotriva patinatoarei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!