Virale

Wladimir Klitschko, noi mărturii cutremurătoare despre războiul din Ucraina: „Haideți să vă spun adevărul!” 

Fostul campion mondial la categoria grea condamnă modul în care s-au comporat soldații ruși cu civilii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 16:33
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 16:40

În urmă cu 50 de zile, Vladimir Putin (69 ani) a recunoscut independența regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk. Drept consecință, liderul de la Kremlin a decis să pornească o invazie în Ucraina, iar de atunci pe teritoriul vecinilor noștri a pornit un război care s-a soldat cu aproape 50.000 de victime. 

Wladimir Klitschko (46 ani) este alături de fratele său, care este este primarul Kyivului, încă de la începutul conflictului. Iar la 49 de zile de când Vladimir Putin a început bombardamentele, fostul campion mondial la categoria grea i-a condamnat pe ruși pentru crimele de război pe care le-au comis în rândul civililor. 

Wladimir Klitschko: „Femei, bărbaţi, bătrâni au fost torturaţi şi ucişi!”

„Haideţi să vă spun adevărul. În ultimele 49 de zile de când a început invazia rusă am fost bombardaţi cu rachete, cu rachete cu fragmentare, au fost lovite cartiere rezidenţiale. Au avut loc crime de război în ultimele 49 de zile. Au fost ucişi copii. Femei, bărbaţi, bătrâni au fost torturaţi şi ucişi. Dacă sunteţi acum pe teritoriul Ucrainei, nu există nicio garanţie că veţi supravieţui, chiar dacă sunteţi jurnalişti.

Ştiţi acele cazuri în care jurnalişti străini au fost ţintiţi şi ucişi de către lunetişti. Jurnalişti care aveau scris 'Presă' pe veste şi pe căşti au fost ucişi. De aceea, aceste ameninţări, aceste crime făcute de armata rusă se întâmplă deja. Nu e doar o ameninţare, e un război. Un război nesăbuit, terifiant împotriva umanităţii”, a declarat Wladimir Klitschko pentru antrena3.ro.

Modifică setările cookies