Simona Halep Gica Hagi Tenis WTA Tenis

„E o sportivă foarte mare!” Reacția lui Gică Hagi după ce a auzit că Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Gică Hagi (57 de ani) o apără pe Simona Halep după ce aceasta a fost suspendată pentru dopaj.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 10:12
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 11:54

„Regele” a susținut că deținătoarea a două titluri de Mare Șlem este singura care ar trebui să vorbească despre acest subiect și că doar ea poate lămuri situația.

Hagi a mai subliniat faptul că în ciuda scandalului în care Halep este implicată acum, aceasta rămâne o sportivă mare a României.

„N-am știut, și telefonul este închis, am pregătit meciul. N-am știut, nu este teritoriul meu, nu mă pricep la astea, nu știu cum e. Pur și simplu nu am de unde să știu.

Cel mai bine este ca Simo să vorbească, ea trebuie să zică. Nu noi, ceilalți, să ne dăm cu părerea pe lucruri pe care nu le știm. Ce a fost, ce s-a întâmplat. 

Așa că nu-mi permit să fac lucrul acesta, pentru că este o sportivă foarte mare de a noastră. 

Vorbim în gol iar în România să nu uitați că se vorbește prea mult”, a spus Hagi, la conferința de presă de după meciul Rapid - Farul, disputată în Giulești vineri seară.

Simona Halep, suspendată temporar

Simona Halep este câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019).

„Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”, a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

VIDEO | Cristian Tudor Popescu, la Ora Exactă în Sport

Modifică setările cookies