Simona Halep Wimbledon 2022 Simona Halep Karolina Muchova live text Simona Halep tur 1 Wimbledon Wimbledon 2022 Tenis

VIDEO Halep - Muchova 6-3, 6-2: Simona Halep revine în forță, cu victorie, pe iarba de la Wimbledon. Cu cine se va duela în turul secund

Simona Halep a debutat cu succes la Wimbledon 2022, învingând-o scor 6-3, 6-2 pe Karolina Muchova, în 66 de minute. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 17:50
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 19:16

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 6-2, în primul tur la Wimbledon 2022

Simona Halep va juca în turul secund împotriva belgiencei Kirsten Flipkens (36 de ani, 62 WTA). 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 6-2. Game, set & meci, Simona Halep! Tenis convingător jucat de româncă, la revenirea în turneul de la Wimbledon. Campioana din 2019 va avea parte de o oponentă mai experimentată, în runda a doua competițională. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 5-2. Confortabilă în zona fileului, Simona Halep mai pune un voleu în teren. Îi mai lipsește un singur game pentru accederea în turul secund. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 4-2. Halep ratează o minge de break în acest game, iar Muchova își mai oferă o șansă în acest set. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 4-1. Știi că lucrurile merg în direcția potrivită, când Simona Halep strânge pumnul și privește cu încredere înspre loja sa. Simona Halep se apropie la doar două game-uri de o primă victorie la Wimbledon, după trei ani de absență. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 3-1. Break, Simona Halep! Niciun break contra Muchovei nu vine fără un retur bun, plusat de câteva ieșiri curajoase la fileu, ambele, reușite de româncă în acest game, adjudecat în prelungiri. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 2-1. Au trecut 40 de minute de la prima minge servită, iar Simona Halep nu cunoaște emoția pe propria servă. Game-urile jucate cu serviciul continuă să curgă armonios în favoarea româncei. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 1-1. Game fără emoții prea mari pentru Muchova, care a servit bine și a ținut-o pe Simona Halep departe de linia de fund, în majoritatea punctelor. 

Simona Halep - Karolina Muchova 6-3, 1-0. Al doilea game la zero apropiat de Simona Halep în acest meci. 


Simona Halep - Karolina Muchova 6-3. Game & prim set, Simona Halep! Prestație solidă semnată de Simona Halep, în primul set jucat pe iarba londoneză, după trei ani. 

Halep a greșit neforțat de numai 5 ori și a câștigat cu zece puncte mai mult decât oponenta sa. 

Simona Halep - Karolina Muchova 5-3. Game alb reușit de Simona Halep, al cărei nivel de încredere se arată superior celui afișat de adversară în această manșă. Serviciul continuă să producă reminiscențe ale parcursului din 2019. 

Simona Halep - Karolina Muchova 4-3. Karolina Muchova oferă impresia că nu va ceda ușor la luptă în acest set, în ciuda break-ului cedat devreme. 

Simona Halep - Karolina Muchova 4-2. Când serva nu îi dă probleme Simonei Halep, partida curge fluid în favoarea sa, la fel cum s-a întâmplat în acest game, adjudecat la 15 de româncă. 

Simona Halep - Karolina Muchova 3-2. Muchova reduce din diferență, dar nu fără emoții, distanțându-se abia în final de game, de la 30-egal. 

Simona Halep - Karolina Muchova 3-1. Jocul de picioare și serviciul funcționează solid pentru Simona Halep, în debut de meci. Sportiva din țara noastră confirmă break-ul, cu un hold la cincisprezece. 

Simona Halep - Karolina Muchova 2-1. Break, Simona Halep! După o primă minge de break ratată, românca se mobilizează și câștigă cel mai lung punct al începutului de meci, demonstrând calm în primul moment tensionat al setului.

Simona Halep - Karolina Muchova 1-1. Replică eficientă din partea Simonei Halep, care nu ezită să urce la fileu când are ocazia și închide game-ul la treizeci, în oglindă. 

Simona Halep - Karolina Muchova 0-1. Game curajos jucat de cehoaică, în debutul partidei, câștigat la 30. 


13 iulie 2019 este data ultimului meci jucat de Simona Halep în turneul de la Wimbledon. În urmă cu 3 ani fără 2 săptămâni, sportiva din România juca cel mai bun meci al carierei, împotriva Serenei Williams, tocmai în finala întrecerii de la Wimbledon. 

Partida avea să se încheie scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră, într-unul din cele mai mari șocuri suferite de Serena Williams în întreaga sa carieră. 

Simona Halep - Karolina Muchova: statistica meciurilor directe

Simona Halep și Karolina Muchova se vor întâlni pe Terenul 1 în al doilea meci programat marți, 28 iunie. Partida va începe la scurt timp după încheierea meciului dintre Matteo Berrettini și Cristian Garin, fixat să înceapă la ora 15:00. 

Halep și Muchova nu s-au mai duelat niciodată până în prezent, dar misiunea se anunță dificilă pentru Simona Halep, dat contextul rundei inaugurale. 

Profilul adversarei Simonei Halep în turul 1 la Wimbledon 2022

Karolina Muchova nu este o oponentă caracteristică unui prim tur la un turneu de mare șlem. Dublă sfertfinalistă pe iarba de la Wimbledon, sportiva din Republica Cehă (25 de ani, 81 WTA) și-a demonstrat ultima oară reputația de jucătoare redutabilă în Grand Slam-uri la Australian Open 2021, turneu în care a bifat o calificare în semifinale.

Jucătoare cu înălțime impunătoare - 1,80 metri - Muchova excelează la serviciu și preferă să joace reverul-slice pe iarbă, aspect care se poate dovedi înșelător pentru stabilitatea și cursivitatea loviturilor Simonei Halep. 

Programul meciurilor mari ale zilei cu numărul 2 la Wimbledon 2022

Terenul Central

  • Iga Swiatek - Jana Fett
  • Rafael Nadal - Francisco Cerundolo
  • Serena Williams - Harmony Tan 

Terenul Nr. 1 

  • Matteo Berrettini - Cristian Garin
  • Simona Halep - Karolina Muchova
  • Stefanos Tsitsipas - Alexander Ritschard

Fost antrenor al Simonei Halep, Andrei Pavel explică motivul ascuns pentru care l-a ales, de fapt, pe Mouratoglou

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!