Un fost stelist vorbește despre revolta din Serbia după expulzarea lui „Nole” din Australia: „Suntem foarte supărați!”

Novak Martinovic Australian Open FCSB Novak Djokovic Tenis Novak Djokovic
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 19:43
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 19:47

Novak Djokovic a părăsit Australia după ce autoritățile de la antipozi i-au anulat viza.

Tribunalul Federal Australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului.

Novak Martinovic, fostul jucător al Stelei (acum FCSB), susține că în Serbia supărarea este mare, după ce numărul 1 mondial în erarhiar ATP nu a fost lăsat să participe la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open.

  • Novak Djokovic

„Aici, la Belgrad, suntem foarte supărați, triști, de tot ceea ce i se întâmplă lui Novak Djokovic. Îi suntem alături. Este unul dintre cei mai mari sportivi din lume, nu doar din Serbia. Și ne doare că acolo unde a câștigat cele mai multe trofee, acum nu poate juca. Iar părerea mea, a noastră în general aici în Serbia, este că această decizie nu are nicio legătură cu sportul. Este o chestie de politică”, a spus Novak Martinovic, potrivit fanatik.

Djokovic, expulzat din Australia după aproximativ două săptămâmi

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!