Swiatek nu a suportat nedreptatea comisă de WTA! Numărul 1 mondial a sesizat tratamentul preferențial din finala de la Montreal

Iga Swiatek Tenis WTA WTA Montreal Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 15 August 2023, 10:55
Data actualizarii: Marti 15 August 2023, 10:57

Iga Swiatek luptă pentru drepturile jucătoarelor din WTA, în contextul în care percepe conducerea WTA fiind „slabă.”

Iga Swiatek (1 WTA) domină ierarhia mondială de un an și jumătate, dar sportiva poloneză este considerată „o jucătoare de echipă” atunci când vine vorba de a susține drepturile competitoarelor. 

Aceasta consideră că actuala conducere a circuitului WTA este slabă și speră la o schimbare cât mai curând, întrucât sezonul 2023 a adus multe situații dificil de explicat, printre care programarea meciurilor din fazele superioare ale turneului WTA 1000 de la Montreal.

Iga Swiatek: „Conducerea WTA este slabă. Anul acesta au fost deja prea multe situații pe care nu le pot înțelege.”

Puse să joace la ore târzii, Elena Rybakina și Liudmila Samsonova s-au plâns de alegerile făcute de organizatori. Finalista din Federația Rusă, Samsonova, a cedat cu un neverosimil scor 6-1, 6-0, finala competiției, neavând mai mult de câteva ore la dispoziție pentru a se reface înaintea ultimului act. 

„Desigur, vremea este ceva ce nu putem prezice cu adevărat, dar poate ar trebui să ne concentrăm mai mult pe ceea ce este sănătos pentru jucătoare, fiindcă ele trebuie să joace în fiecare săptămână. Circuitul este foarte intens cu călătoriile, de obicei nu avem două zile libere, așa că în viitor ar fi bine să ne concentrăm asupra jucătoarelor, mai ales pentru anul viitor, când vor fi din ce în ce mai multe turnee obligatorii, precum și turnee mai lungi.

Cred că au fost situații în care lipsa de profesionalism s-a văzut, într-adevăr. Nu pot spune cu adevărat ce s-a făcut greșit, se pare că cel mai important lucru aici este WTA. Conducerea este slabă în acest moment, dar sper ca ceva să se schimbe în curând, pentru că anul acesta au fost deja multe situații pe care chiar nu le pot înțelege,” a transmis Iga la conferința de presă, notează Eurosport

Jessica Pegula, jucătoarea mult mai proaspătă din finala turneului WTA 1000 de la Montreal

Departe de vârful de formă pe care l-ar fi putut atinge, în contextul oboselii acumulate în semifinala de trei seturi, câștigată cu 1-6, 6-1, 6-2 în detrimentul Elenei Rybakina, Samsonova a spus următoarele:

„Am fost în camera de fizioterapie, încercând să mă recuperez. A durat o oră, iar apoi aproape imediat după a trebuit să ies din nou pe teren. 

E ciudat și dureros să îmi dau seama că organizatorilor nu le pasă prea mult de noi, jucătoarele. Dacă plouă, trebuie să faci tot posibilul pentru a evita să joci două meciuri în aceeași zi,” s-a plâns Liudmila Samsonova de hotărârile luate de oficialii canadieni, conform Punto de break

Referindu-se la situația oponentei sale, Jessica Pegula a adăugat, zicând: „A avut parte de un program nebunesc. Vremea a fost de vina, dar și programarea meciurilor i-a fost nefavorabilă. Nu e ideal, dar nu putem face nimic. 

E dezamăgitor atunci când nu ești la nivelul dorit de joc, mai ales pentru cineva ca ea, o jucătoare grozavă. A avut parte de o săptămână măreață și a făcut tot ce a putut, așa că sunt sigură că va fi mulțumită,” a spus Pegula. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!