Cazul Simonei Halep nu a ajuns încă la TAS! Românca, lăsată cu șanse infime de participare la US Open 2023

Simona Halep TAS US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 14 August 2023, 15:59
Data actualizarii: Luni 14 August 2023, 15:59

Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a fost încă sesizat cu privire la cazul Simonei Halep, deoarece un prim verdict este în continuare așteptat de Simona Halep și ITF. 

Rămasă cu doar 70 de puncte în clasamentul WTA, Simona Halep (31 de ani) s-a apropiat la doar două săptămâni până la conturarea nefericită a unui an întreg de la ultimul meci oficial disputat.

Din păcate, așteptarea primului verdict s-a prelungit și va afecta serios șansele de participare ale româncei în ediția 2023 a Openului American. Întrucât un prim rezultat al procesului nu a apărut, TAS a informat oficial că încă nu a primit vreo înștiințare aparținând unei părți implicate, în consecință perioada de așteptare este probabil să continue pe termen nedefinit.

TAS, încă neimplicat în cazul Simonei Halep: românca, probabil să ajungă la peste un an fără meci oficial

Într-un răspuns acordat freelancerului Daniel Radu, un reprezentant TAS a scris următoarele, referitor la situația Simonei Halep: „Nu a apărut nicio schimbare. Curtea de Arbitraj Sportiv nu a înregistrat nicio procedura legală cu privire la chestiunea descrisă de dumneavoastră.

Este de cunoștință publică faptul că dosarul se află în continuare în gestiunea agenției Federației Internaționale de Tenis, mediat de Sport Resolutions UK,” se află scris în replica purtătoarei de cuvânt TAS, Katy Hogg, notează Adevărul

Daniel Dobre: „Cât timp nu există un verdict, sunt doar speculații.”

„Federația nu are nicio pârghie, în afară de o susținere morală. Există reguli foarte clare. Una dintre el spune că nu ai voie cât timp ești suspendat să te antrenezi în locuri oficiale. Ești cumva blocat, dar oamenii care o cunosc și cei din Federație o susțin pe toate căile. A fost și acea petiție, există o comunicare cu apropiații, ea are tot sprijinul în limita regulilor, pentru că ești foarte restrâns de regulile internaționale.

Toată lumea se întreabă despre verdict. Am avut ocazia să vorbesc cu mulți oameni pe la turneele din străinătate. Nu pot spune că este drept sau nedrept. Există niște reguli, niște căi, iar această entitate este total independentă, care are propriile reguli și legi.

Atât timp cât nu există un verdict, există doar speculații. Faptul că verdictul se amână nu pot spune că este un semn bun sau rău, este o procedură care-și urmează calea obișnuită, una pe care noi nu o știm, dar ei da”, a afirmat Daniel Dobre, actual vicepreședinte al Federației Române de Tenis. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!