Tenis

Romania vs. Italia 0-2, Mihaela Buzarnescu - Martina Trevisan 2-6, 6-2, 6-7 | "Miki" pierde dramatic meciul-maraton de trei ore, dupa doua mingi de meci ratate!

Mihaela Buzarnescu a izbucnit in lacrimi dupa incheierea meciul de trei ore si sapte minute pierdut in fata Martinei Trevisan.

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 16 Aprilie 2021, 17:30
Data actualizarii: Vineri 16 Aprilie 2021, 22:06

Romania - Italia 0-2

Mihaela Buzarnescu (137 WTA) vs. Martina Trevisan (99 WTA) 2-6, 6-2, 6-7

  • Surpriza pregatita de Emil Boc pentru echipa Romaniei in prima zi a barajului cu Italia: cum s-a schimbat configuratia Salii Polivalente, in absenta spectatorilor

Setul 3:

6-7: Desi a revenit de la 3-5, "Miki" cedeaza 7-5 in tiebreak, iar Italia conduce cu 2-0 dupa prima zi a barajului. Mihaela Buzarnescu, in lacrimi, dupa un efort de trei ore si sapte minute care s-a soldat cu victoria Martinei Trevisan, este consolata de capitanul-jucator, Monica Niculescu. 

3-3 in tiebreak, dupa primele sase puncte. "Miki" a condus cu 3-1. 

Dupa aproape trei ore de joc, Mihaela Buzarnescu si Martina Trevisan primesc ingrijiri medicale. "Miki" a solicitat time-out medical. Urmeaza tiebreak-ul. 

6-6: Trevisan reuseste din nou break-ul cu care supravietuieste in meci, castigand doua puncte consecutiv de la scorul de 30 egal. 

6-5: Puternica Mihaela Buzarnescu ramane tare pe picioare si face un nou break care s-ar putea dovedi decisiv pentru primul punct al Romaniei in acest baraj. "Miki" si-a adjudecat break-ul dupa o serie interminabila de egalitati, in care ambele jucatoare au dat tot ce au avut mai bun, insa diferenta s-a facut pe fondul presiunii, Trevisan comitand o dubla greseala la 40-40. 

5-5: Rebreak incredibil reusit de Martina Trevisan, dupa ce Buzarnescu a condus cu 40-15 in game-ul care ar fi putut sa fie ultimul din meci. 

5-4: BREAK BUZARNESCU! Cel mai palpitant game al intregii partide a fost transat in prelungiri de "Miki", care va servi pentru castigarea meciului. Scorul la general poate fi egal dupa prima zi a barajului. 

4-4: Ce dramatism! Buzarnescu cedeaza in prelungiri break-ul avantaj desi a salvat trei mingi de break de la 0-40.

 

4-3: Break la 30 obtinut de Buzarnescu! Abilitatile Mihaelei la retur au pus-o din nou in bucluc pe Trevisan, care se vede obligata sa faca rebreak pentru a nu intra intr-o zona critica in finalul setului decisiv. 

3-3: Game la 15 pentru "Miki" Buzarnescu, primul pe propria serva in acest set, dar cat de bine sincronizat!

2-3: Prima jucatoare care reuseste sa-si tina serviciul in setul decisiv este, din nefericire pentru Romania, Martina Trevisan. Italianca face hold la 30, de la 0-30. Fascinanta, puterea mentala afisata in acest game de Martina. 

2-2: "Miki" rateaza de putin un voleu-drive de forehand, iar Trevisan egaleaza din nou. Niciun hold in setul decisiv, dupa patru game-uri. 

2-1: BREAK ROMANIA! Buzarnescu castiga un game pretios si are inca o sansa de a se desprinde la doua game-uri in fata. Prestatie solida la retur pentru Mihaela, care a intrat hotarat in schimburile mai lungi si se simte tot mai confortabil pe teren. 

1-1: Trevisan recupereaza break-ul, la 30 si intrerupe ce ar fi putut fi o desprindere semnificativa a Mihaelei Buzarnescu in setul decisiv. 

1-0: Buzarnescu face break-ul inca din primul game al setului decisiv. "Miki" continua sa fie jucatoarea mai buna in aceste momente. 

Setul 2: 

6-2: SET ROMANIA! Mihaela Buzarnescu aduce primul set echipei noastre in prima zi a barajului cu Italia. Urmeaza setul decisiv. 

5-2: Trevisan isi tine serva pierzand doua puncte in acest game, dar Buzarnescu va avea oportunitatea de a servi pentru set, dupa pauza. 

5-1: Hold in prelungiri semnat de Buzarnescu.  

4-1: Trevisan face primul game in set, iar Mihaela Buzarnescu a solicitat interventia medicului. 

4-0: "Miki" Buzarnescu intareste forma de moment grozava; consolidand si cel de-al doilea break, romanca este foarte aproape sa forteze setul decisiv. 

3-0: Foarte agresiva la retur, Buzarnescu face dublu break si ia o optiune serioasa pentru impingerea meciului in set decisiv. 

2-0: Pentru a doua oara in meci, Buzarnescu ofera impresia ca stie exact cum vrea sa joace si reuseste sa-si puna planul de joc in aplicare. Hold in prelungiri pentru romanca. 

1-0: "Miki" Buzarnescu incepe bine setul doi, face break-ul la 30. 

Setul 1: 

2-6: Mihaela Buzarnescu salveaza trei mingi de set la rand, dar cedeaza la a patra, iar setul se incheie dupa 44 de minute in favoarea italiencei. 

2-5: Minge de break ratata de Buzarnescu intr-un punct critic al setului intai, in consecinta Trevisan se desprinde aparent decisiv in aceasta mansa. 

2-4: Din nefericire pentru Romania, Martina Trevisan face primul break al partidei. 

2-3: Game la zero pentru Trevisan, care inainteaza cu incredere pe propriul serviciu in acest prim set. 

2-2: Hold solid pentru "Miki" Buzarnescu; romanca si-a construit punctele cu mare luciditate si a jucat un tenis ofensiv, spectaculos. 

1-2: Game la 15 pentru Martina Trevisan. 

1-1: Buzarnescu salveaza doua mingi de break si isi adjudeca primul hold in prelungiri. 

0-1: Trevisan revine de la 0-30 si castiga 4 puncte consecutive pentru a-si tine primul serviciu din meci. 

"Miki" Buzarnescu va incepe meciul la retur. 


Irina Bara (132 WTA) vs. Elisabetta Cocciaretto (111 WTA) 1-6, 4-6

Setul 2: 

4-6: GAME, SET & MECI, ITALIA! Spiritul de lupta al Elisabettei Cocciaretto a triumfat in duelul cu Irina Bara. Forta superioara a loviturilor italiencei, dar si defensiva mai constanta s-au dovedit decisive in favoarea numarului 2 al echipei oaspete. 

4-5: Break semnat in prelungiri de Cocciaretto, care va servi la reluarea jocului pentru a aduce Italiei primul punct in acest baraj. 

4-4: Nici Cocciaretto nu renunta atat de usor la setul doi. Game la 30 castigat de italianca. 

4-3: Irina Bara nu pleaca nicaieri! Spirit de lupta bun aratat de romanca in acest game delicat, pe care il castiga la zero. 

3-3: Cocciaretto completeaza revenirea de la 0-3, printr-un hold obtinut in prelungiri. 

3-2: Inspiratia loviturilor trimise de Irina Bara scade, treptat, iar numarul erorilor nefortate creste, pe fondul unui joc defensiv mai exact al Elisabettei Cocciaretto. Rebreak pentru italianca; va servi pentru a egala la trei, dupa pauza. 

3-1: Prim game adjudecat de italianca in setul doi. 

3-0: Cocciaretto pune presiune pe Bara, dar jucatoarea nascuta la Stei rezista si consolideaza break-ul de mai devreme. 

2-0: Irina Bara variaza suficient de mult pentru a o pune defensiva italiencei in incurcatura. Doua mingi de break salvate nu sunt suficiente pentru Cocciaretto in tentativa de a evita primul break bifat de romanca. 

1-0: Bara incheie excelent cu un backhand in lung de linie primul hold al setului secund. 

Setul 1: 

1-6: Game la treizeci pentru Elisabetta Cocciaretto, care a apasat perfect in momentele-cheie ale setului, jucand mai agresiv si riscand eficient. 

1-5: Break la 30, Italia. Cu nivelul de incredere vizibil crescut, Cocciaretto are raspuns la orice lovitura a Irinei Bara, al carei joc a scazut in imprevizibilitate. Mai multe erori nefortate pentru Bara, care, avand mai putina forta in lovituri, se regaseste presata, 2-3 metri in spatele liniei de fund. 

1-4: Hold la zero apropiat de Elisabetta Cocciaretto, intr-un moment psihologic crucial al primului set. Irina Bara se confrunta cu primele clipe de nervozitate, avand presiunea statutului de prima jucatoare a echipei. 

1-3: Desi a condus cu 40-15, Irina Bara intampina probleme la serviciu, iar Cocciaretto risca si reuseste primul break al partidei. Romanca a salvat patru mingi de break, dar italianca a fructificat-o pe a cincea.  

1-2: Hold la cincisprezece pentru Elisabetta, care incheie game-ul cu un forehand in lung de linie bine executat. Italianca, inspirata pana acum in alegerea loviturilor. 

1-1: Replica buna din partea Irinei Bara, care incearca cu brio pana acum sa loveasca cu top-spin pentru a nu intra in jocul plat al oponentei sale, Cocciaretto. 

0-1: Puncte lungi, disputate inca din primul game al meciului. Atat Bara, cat si Cocciaretto se arata montate la miza partidei. Game la 30 adjudecat de italianca. 

Irina Bara incepe meciul la retur. 


Din cauza pandemiei de coronavirus, ITF si reprezentantii Billie Jean King Cup au decis interzicerea accesului spectatorilor la barajul dintre Romania si Italia, care se desfasoara in 16-17 aprilie la Cluj-Napoca. 

Irina Bara si Mihaela Buzarnescu vor fi, asadar, primele jucatoare care vor simti pe pielea lor experienta unui meci international fara public. In conditiile date, Emil Boc a tinut sa le faca o surpriza, acoperind scaunele Salii Polivalente cu culorile steagului romanesc, formand un colorit vizual asemanator celui regasit pe Arena Nationala din Bucuresti.

"O mica surpriza pregatita jucatoarelor din echipa nationala de tenis a Romaniei, care intalnesc in aceste zile selectionata Italiei in Sala Polivalenta BTarena din Cluj-Napoca," a scris primarul municipiului Cluj-Napoca intr-o postare publicata pe Facebook. 

Programul meciurilor play-off-ului Romania vs. Italia: 


Vineri, incepand cu ora 15:30:

Irina Bara (132 WTA) vs. Elisabetta Cocciaretto (111 WTA)

Mihaela Buzarnescu (137 WTA) vs. Martina Trevisan (99 WTA)

Sambata, de la ora 14:00:

Irina Bara (132 WTA) vs. Martina Trevisan (99 WTA)

Mihaela Buzarnescu (137 WTA) vs. Elisabetta Cocciaretto (111 WTA)

Monica Niculescu / Gabriela Ruse vs. Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone

Modifică setările cookies