Iga Swiatek eveniment caritabil Iga Swiatek Agnieszka Radwanska Iga Swiatek Ucraina Razboi ucraina Tenis WTA Tenis

Suma colosală donată de Iga Swiatek copiilor din Ucraina după evenimentul caritabil în care s-a duelat cu Agnieszka Radwanska

Evenimentul caritabil care i-a implicat pe Swiatek, Radwanska și Shevchenko s-a încheiat cu succes, polonezii reușind să doneze 522,000 de euro copiilor afectați de război în Ucraina. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2022, 13:28
Data actualizarii: Joi 28 Iulie 2022, 13:28

Iga Swiatek a fost organizatoarea unui eveniment caritabil derulat sâmbătă, 23 iulie în Cracovia care a adunat suma de 2,5 milioane de zloți polonezi ce urmează să fie donată copiilor afectați de războiul din Ucraina. Cele circa 522,000 de euro au fost strânse din donații și din suma biletelor vândute în Arena Tauron. 

Agnieszka Radwanska le-a făcut pe plac nostalgicilor tenisului și a învins-o pe Iga Swiatek într-un meci de un set organizat în cadrul evenimentului. Duelul dintre cele mai bune jucătoare poloneze a fost succedat de o partidă de dublu mixt între Iga Swiatek - Martyn Pavelski și Agnieszka Radwanska - Sergiy Stakhovsky

„Este uimitor. Sâmbătă, la Cracovia, am aflat cât de puternic este sportul în conectarea oamenilor și cât de mult putem realiza pentru a-i ajuta pe alții atunci când îl folosim cu înțelepciune. Vă mulțumim pentru sprijin. Vă mulțumim Angnieszka, Sergiy, Martyn, Andriy, Elina pentru că ați fost aici,” a încheiat Iga Swiatek.

Între timp, Iga Swiatek a umplut tribunele și la Varșovia, debutând cu succes în turneul WTA 250. Swiatek a învins-o pe Magdalena Frech, scor 6-1, 6-2 și a ajuns la 17 victorii consecutive pe zgură. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!