Wimbledon 2022 Rafael Nadal Wimbledon Stefanos Tsitsipas Wimbledon Tenis ATP Tenis

Stefanos Tsitsipas, surprins de Rafael Nadal: „E psihologie inversă! Îl face să pară nemuritor”

Stefanos Tsitsipas crede că Rafael Nadal se folosește de psihologia inversă pentru a câștiga teren în fața adversarilor, atunci când întâmpină probleme fizice. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 18:35
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 19:00

Campion la Mallorca înainte de a călători înspre Wimbledon, Stefanos Tsitsipas a bifat al doilea titlu ATP câștigat în sezonul 2022. Ajuns în Marea Britanie, tenismenul grec în vârstă de 23 de ani (5 ATP) a vorbit despre „nemuritorul” Rafael Nadal și crede că spaniolul este cel mai periculos atunci când afirmă că starea sa fizică nu este îndeajuns de bună.

Recent, Rafa Nadal a afirmat că durerile resimțite în piciorul stâng au fost diminuate de intervenția făcută după încheierea turneului de la Roland Garros

Stefanos Tsitsipas: „Când Rafa spune că are probleme la picior, atunci e cel mai amenințător.”

„Cred că suntem obișnuiți să îl vedem pe Rafa inapt de joc, dar totuși câștigând turnee de mare șlem. În aceste situații, adversarii trebuie să aibă cea mai mare atenție. Când spune că nu poate juca și că are probleme la picior, atunci e cel mai amenințător în joc. 

E o psihologie inversă. Am mult respect pentru ce a făcut la Roland Garros și cum a jucat cu acele probleme la picior, cu piciorul rupt. Îl face să pară nemuritor. Meciurile pe care reușește să le facă și nivelul de intensitate pe care îl atinge, în clipe de disconfort... majoritatea jucătorilor nu ar continua să concureze în aceste condiții fizice,” a declarat Stefanos Tsitsipas, într-o conferință de presă susținută înaintea primului meci pe care îl va juca la Wimbledon. 

Stefanos Tsitsipas este singurul jucător care l-a învins pe Rafael Nadal după ce a fost condus cu 2-0 la seturi de acesta într-un turneu de mare șlem. S-a întâmplat în sferturile de finală ale Openului Australian, când Tsitsipas s-a impus, scor 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!