Simona Halep Ion Tiriac Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Simona Halep, suspendată „din cauza” lui Ion Țiriac? „Legea am făcut-o eu bine, acum 30 de ani, când s-a înființat WADA”

Ion Țiriac a amintit că a contribuit la legea anti-doping, care a sancționat-o inclusiv pe Simona Halep pentru testul pozitiv la Roxadustat, efectuat la US Open 2022. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 28 Martie 2023, 12:15
Data actualizarii: Marti 28 Martie 2023, 12:17

Suspendată din circuitele WTA și ITF începând cu data de 7 octombrie 2022, Simona Halep (31 de ani) a fost subiectul unei declarații intrigante făcute de miliardarul român, Ion Țiriac.

Țiriac a amintit că a fost unul dintre reprezentanții Comitetului Olimpic Român, în momentul înființării Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), iar legea care a sancționat-o pe Simona Halep pentru proba pozitivă la Roxadustat a fost făcută cu contribuția fostului campion de la Roland Garros. 

Ion Țiriac, despre Simona Halep: „E pozitivă, acolo nu mai ai ce să spui. Legea am făcut-o eu, acum treizeci de ani.”

„Din păcate, exact ca Răducanu, Simona Halep a fost declarată pozitivă. Cum a fost declarată pozitivă, nu știu. Nu știu cum a ajuns proba A, cine i-a adus proba B și așa mai departe.

Ceea ce știu eu și pot să public încă o dată, după atâția ani, că sunt 13-14 ani deja: Răducanu a fost declarată pozitivă fals, pentru că proba a fost nu contaminată, ci manipulată. 

Nu poți să-mi spui mie că 62 de mililitri s-au dus la laborator și au venit o sută înapoi? Cum e miracolul ăsta? 

Și cu Halep... domnule, stai un pic. E pozitivă, acolo nu mai ai ce să spui. Legea am făcut-o eu, acum treizeci de ani, când s-a făcut WADA. Eram cinci inși, am fost delegat de Comitetul Olimpic Român. Am făcut-o bine legea.

Dacă mâine-dimineață un sportiv devine pozitiv, chit că cinci l-au ținut de gură și un al șaselea i-a introdus ceva, e pozitiv. Dar are circumstanțe. Depinde la ce e pozitiv. 

Mie ce mi se pare obscenă este perioada de când a fost declarată pozitivă. Cine sunt acești oameni? Aceștia sunt cei care conduc sportul mondial.

Aud că este Federația Internațională de Tenis, care a vândut sufletul diavolului cu Cupa Davis. I-am dat în scris, în fața a 600 de oameni, că vor rezista 2 ani și jumătate. A ajuns la 2 ani și un sfert până când au intrat în faliment. 

Luptă-te cu morile de vânt...,” a declarat Ion Țiriac, vorbind despre Simona Halep. 


Ion Țiriac, despre situația Simonei Halep: „Mie ce mi se pare obscenă este perioada de când a fost declarată pozitivă.”

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!