Simona Halep a dat răspunsul final despre participarea la Australian Open 2022: „Să câștig la Cluj ar fi o performanță mare pentru mine.” 

Australian Open 2022 Simona Halep Transylvania Open Turneu WTA 250 Cluj-Napoca Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 15:52
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 16:02

Simona Halep a confirmat participarea la Australian Open 2022 și ar putea participa la încă un turneu în 2021, după Transylvania Open. 

Simona Halep a încheiat cu brio primul antrenament în Arena BT, care găzduiește în această săptămână al doilea turneu WTA 250 organizat de Cluj-Napoca în 2021, Transylvania Open.

Numărul 18 WTA va debuta marți, 26 octombrie în competiție, împotriva Gabrielei Ruse (85 WTA). Va fi prima întâlnire directă între cele două românce, în circuitul WTA. Înaintea primului meci, Simona Halep a susținut o conferință de presă, în care a lăudat-o pe Emma Răducanu pentru victoria sa de la US Open.

„Tot meritul e al ei, pentru că a jucat multe meciuri. A jucat un tenis rapid și s-a mișcat excelent pe teren. E doar opinia mea, dar cred că Emma va avea nevoie de timp să se acomodeze cu aerul din topul WTA, iar apoi va deveni mai puternică. Bucurați-vă de ea, pentru că e o prezență plăcută,” a declarat Simona Halep, răspunzându-le jurnaliștilor britanici. 

Perspectivele Simonei Halep la Transylvania Open și Australian Open 2022


„Ar fi minunat să câștig trofeul la Cluj, dar e un vis îndepărtat. Dacă se va întâmpla, va fi o performanță mare pentru mine. Suprafața de joc e diferită de cea de la Moscova, e pe lemn, direct, dar e o sală superbă. Condițiile sunt bune, sper să mă simt din ce în ce mai bine și să fiu pregătită pentru meci,” a afirmat Simona Halep.

Confirmându-și prezența la Openul Australian programat pentru începutul anului viitor, Simona Halep a adăugat: „Abia aștept să ajung în Australia și să joc primul turneu de mare șlem al anului viitor. Îi sfătuiesc pe ceilalți jucători să se vaccineze, pentru a putea evita restricțiile majore,” a fost mesajul pro-vaccinare transmis de Simona Halep pentru colegele sale din circuitul WTA. 

În final, Simona Halep a lăsat de înțeles că ia în calcul să participe și la turneul WTA de la Linz, săptămâna viitoare, turneul de la Cluj devenind astfel penultima, și nu ultima competiție programată în calendarul său pentru 2021. 

Nu în ultimul rând, Simona Halep a confirmat că își dorește să revină la Cluj, în cazul în care Openul Transilvaniei va fi organizat și în anii următori. „Îmi doresc să particip, cât timp o să mai joc. Mai am 2-3 ani de tenis,” a spus Simona Halep. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!