Aslan Karatsev meciuri trucate Nikoloz Basilashvili Tenis Yahor Yatsyk Tenis

Scandal imens în lumea tenisului! Doi jucători din Top 50, implicați în meciuri trucate

Aslan Karatsev (numărul 26 ATP) şi Nikoloz Basilashvili (numărul 42 ATP) sunt tenismenii despre care ZDF a dezvăluit că au influențat mai multe rezultate.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Iulie 2022, 09:04
Data actualizarii: Marti 12 Iulie 2022, 09:45

O investigaţie a televiziunii germane ZDF dezvăluie că jucătorii Aslan Karatsev şi Nikoloz Basilashvili ar fi fost convinşi de către fostul lor antrenor, Yahor Yatsyk, să influenţeze rezultatul unor meciuri de tenis.

Umbra unui nou scandal planează asupra lumii tenisului. Televiziunea germană ZDF a anunţat că sub observaţie se află cinci meciuri, ale căror rezultate ar fi fost influenţate de jucătorii Aslan Karatsev (Rusia) şi Nikoloz Basilashvili (Georgia).

Cei doi ar fi fost convinşi de către tehnicianul din Belarus Yahor Yatsyk să trucheze o serie de meciuri.

Karatsev şi Basilashvili au fost, în diferite perioade, elevii lui Yatsyk.

Basilashvili (nr. 26 ATP) a fost pregătit de tehnicianul din Belarus între 2013 şi 2014, iar Karatsev (nr 42 ATP) l-a avut antrenor pe Yatsyk între 2018 şi 2021. ZDF susţine că Yatsyk i-ar fi plătit pe cei doi jucători în câteva rânduri pentru a influenţa rezultatul unor meciuri.

Cele cinci meciuri aflate în centrul investigaţiei, şi pentru care ZDF a solicitat de la ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) toată documentaţia preliminară, sunt partide cu fluctuaţii neobişnuit de mari la pariuri.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!