ROLAND GARROS // Ce premii s-au platit acum 50 de ani, la prima editie din era Open! Castigatoarea de la fete nici nu a pus mana pe bani

Autor: Sport.ro
Vineri 25 Mai 2018, 17:30

Pentru editia din acest an, organizatorii de la Roland Garros au anuntat premii totale de 40 de milioane de euro.

Castigatorul acestei editii de la Roland Garros va pune mana pe un cec de 2,2 milioane de euro, in timp ce castigatoarea se va alege cu un premiu de 1,1 milioane de euro.

Bonusurile au crescut cu fiecare editie de la Roland Garros, pana la premii totale de 40 de milioane de euro in 2018.

1968 a fost un an important in istoria tenisului - momentul care a consemnat trecerea la era Open si odata cu ea trecerea jucatorilor la nivel de profesionisti.

In primele editii ale turneelor de Grand Slam, jucatorii profesionisti si cei amatori au concurat la gramada.

Bonusurile puse la bataie de organizatori nu puteau fi incasate decat de profesionisti.

Prima editie Roland Garros in era Open

In urma cu 50 de ani, la prima editie Roland Garros din era Open, castigatorul de pe tabloul masculin, australian Rosewall, s-a ales cu un cec de 3000 de dolari.

Americanca Nancy Richey, castigatoarea de la feminin, n-a putut sa isi incaseze premiul de 1.250 de dolari, si asta pentru ca avea inca statutul de jucator amator.

Cinci ani mai tarziu, in 1973, turneul de la Roland Garros a fost castigat de Ilie Nastase, primul numar 1 din clasamentul ATP.

Dupa alti cinci ani, in 1978, Virginia Ruzici a devenit prima femeie din Romania, si singura pana azi, care a cucerit trofeul la Roland Garros.

Florin Cîţu: Declaraţiile referitoare la subraportarea cazurilor Covid-19 pot să creeze panică
BRAT
Modifică setările cookies