Pizza și desert, secretul câștigătoarei Turneului Campioanelor? Caroline Garcia a luptat cu bulimia

Caroline Garcia bulimie Tenis WTA Turneul Campioanelor Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 11:36
Data actualizarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 11:36

Caroline Garcia (29 de ani, 4 WTA) a dezvăluit pentru L'Equipe dificultățile pe care le-a întâmpinat în relația sa cu alimentația. 

Fost număr 4 WTA, în 2018 și, actualmente, revenită pe a patra poziție în ierarhia mondială, Caroline Garcia s-a bucurat în 2022 de cel mai bun sezon al carierei sale, în proba individuală.

Jucătoarea din Hexagon a câștigat Turneul Campioanelor și titlurile de campioană la Cincinnati, Bad Homburg și Varșovia, dar în spatele ascensiunii bruște de formă stă succesul în lupta cu bulimia. 

  • WTA ROMA 2019 | Victoria cu Romania le-a apropiat EXTREM de mult! Caroline Garcia si Kiki Mladenovic s-au SARUTAT dupa meciul din Italia. FOTO

Caroline Garcia a câștigat de două ori turneul de la Roland Garros, în proba de dublu

În trecut, Caroline Garcia s-a luptat cu hrănirea în exces, o dereglare digestivă nebănuită de nimeni în circuitul WTA, ținând cont de forma impecabilă fizică a sportivei din Franța. 

„Au fost multe lacrimi vărsate, multe nopți fără nedormite,” a mărturisit „Caro” Garcia într-un interviu acordat L'Equipe

Refugiul său a fost mâncarea, atunci când planul de joc nu s-a concretizat în meciurile oficiale de tenis. 

„Te simți goală pe dinăuntru, tristă și nevoia de a umple un gol. Era vorba despre stresul de a nu putea face ce îmi doream să fac pe teren, neliniștea de a nu câștiga și suferința fizică,” a punctat Caroline Garcia. 

Caroline Garcia a învins bulimia, înainte de a uimi circuitul WTA

„Mâncatul mă liniștea pentru câteva minute. Știm cu toții că nu durează, dar era un refugiu. Era incontrolabil,” dezvăluie Caroline Garcia, care a ajuns să se împace cu propria identitate și a început să își îngăduie micile plăceri culinare la care poftea frecvent. 

„Să îmi îngădui mici plăceri, regulat, mă oprește din a avea pofte prea des. La un moment dat, nu îmi permiteam nicio poftă, iar presiunea a devenit prea mare.

Acum, dacă mi-e poftă de o pizza timp de două zile la rând, mănânc, pur și simplu, o pizza și încetez obsesia. Mi-a fost greu să accept faptul că micile plăceri nu îmi vor transforma corpul. Îmi permit să mănânc un desert mic din când în când, în loc să mă gândesc toată săptămâna și să cedez, în cele din urmă,” a completat Caroline Garcia, care are, în sezonul 2023, toate șansele de a-și îndeplini visul de a deveni campioană de Grand Slam în proba de simplu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!