Ana Bogdan Caroline Garcia finala WTA Varsovia Ana Bogdan Caroline Garcia Varsovia finala Ana Bogdan WTA 250 Varsovia Ana Bogdan WTA Varsovia WTA Varsovia 2022 Tenis

VIDEO Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-6: Bogdan pierde prima finală de turneu WTA a carierei

Ana Bogdan a pierdut ultimul act al întrecerii WTA 250 de la Varșovia, scor 6-4, 6-1, în favoarea franțuzoaicei Caroline Garcia. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 31 Iulie 2022, 17:45
Data actualizarii: Duminica 31 Iulie 2022, 17:51

Finala turneului WTA 250 de la Varșovia
Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-6


Ana Bogdan se alătură Edinei Gallovits, Ralucăi Olaru și Jaquelinei Cristian în clubul româncelor cu o singură finală de turneu WTA în palmares. Sportiva din Sinaia a pierdut în două seturi, scor 6-4, 6-1 prima finală în circuitul de elită al tenisului feminin, într-o partidă derulată în condiții de joc îngreunate de umiditatea ridicată din capitala Poloniei.

Bogdan, care a legat patru victorii fără set pierdut, nu și-a regăsit eficiența la serviciu și a fost taxată de retururile Carolinei Garcia, dublate de urcări la fileu bine sincronizate de franțuzoaică. 


Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-6. Game, set & meci, Caroline Garcia, care își trece în palmares al optulea titlu WTA al carierei, lăsând-o pe Ana Bogdan ca finalistă învinsă la prima ocazie într-un ultim act de întrecere WTA. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-5. Dublu break, Caroline Garcia, care va servi pentru câștigarea trofeului.  

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-4. Retururile Anei Bogdan scad în eficiență, direct proporțional cu îmbunătățirile făcute de Garcia la serviciu. Franțuzoaica se apropie la doar două game-uri de victorie în finala de la Varșovia. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-3. Caroline Garcia are set și break avantaj, după 65 de minute trecute de la prima minge servită. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-2. Garcia leagă două game-uri fără punct pierdut, un semn îngrijorător, având în vedere că serva Anei Bogdan nu a atins apogeul până în acest punct al finalei. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-1. Game câștigat la treizeci de Ana Bogdan, care restabilește egalitatea. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 0-1. Set doi început cu hold la zero de Caroline Garcia. Un rever direct câștigător în lung de linie al franțuzoaicei încheie socotelile în acest debut de manșă. 


Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6. Serva, „călcâiul lui Ahile” confirmat pentru Ana Bogdan, în primul set, pierdut în 48 de minute, în urma unui nou break reușit de Caroline Garcia, al treilea în manșa întâi. Doar 6 puncte le-au despărțit pe cele două jucătoare în acest set. 

  • Primul set pierdut de Ana Bogdan în cinci meciuri jucate în această săptămână la Varșovia. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-5. Break, Ana Bogdan! În cel mai delicat game al setului, jucătoarea din România returnează impecabil și joacă un tenis apăsat, care depășește defensiva Carolinei Garcia. La reluare, Bogdan are nevoie de un game care să trimită setul în prelungiri. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 3-5. Bogdan revine cu un game pe propria servă, dar are nevoie de un break imediat pentru a rămâne în primul set. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 2-5. Garcia înaintează cu încredere, în ciuda unei replici bune la retur din partea Anei Bogdan în acest game. Franțuzoaica a servit solid încă o dată și și-a construit punctele cu atenție, încercând să evite tot mai des backhand-ul româncei. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 2-4. Echilibrul este anulat cu prima oportunitate de către Caroline Garcia, care returnează din nou incisiv și își acordă încă o dată avantajul break-ului. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 2-3. Break recuperat de Ana Bogdan! Un tenis încântător jucat de sportiva din țara noastră în prelungirile game-ului. Bogdan reușește break-ul la a patra minge, după câteva retururi adânci și un rever în lung de linie direct câștigător care a atras primele runde de aplauze din partea publicului polonez. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 1-3. Hold la cincisprezece, Ana Bogdan, care intră pe tabela de marcaj după patru game-uri. Prima servă a ajutat-o considerabil pe româncă în acest game, spre deosebire de precedentul la serviciu. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 0-3. Break confirmat de Caroline Garcia la cincisprezece, iar jocul Anei Bogdan se află sub media arătată în meciurile anterioare, în acest prim sfert de oră trecut din ultimul act. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 0-2. În ciuda unui avantaj de 30-0, Ana Bogdan servește mediocru și este penalizată la retur de Caroline Garcia, care începe agresiv primul set al finalei, obținând break la prima minge procurată. 

Ana Bogdan - Caroline Garcia 0-1. Prim game controlat de franțuzoaică: serviciu puternic, dublat de o prezență la fileu impresionantă din partea Carolinei Garcia, care își dovedește abilitățile perfecționate în proba de dublu. 


La a șasea încercare de a pătrunde în finala unui turneu WTA, Ana Bogdan (29 de ani, 108 WTA) a reușit să își ofere șansa de a juca pentru primul trofeu al carierei sale în circuitul de elită al tenisului feminin.

Oponenta din ultimul act al competiției WTA 250 din capitala Poloniei este Caroline Garcia, din Franța (28 de ani, 45 WTA), o jucătoare cu 7 titluri WTA în palmares.

Caroline Garcia o conduce pe Ana Bogdan cu 1-0 la meciurile directe

Ana Bogdan și Caroline Garcia s-au mai duelat într-o unică ocazie, dar niciodată pe zgură. Singura confruntare dintre cele două a avut loc în turul secund al Wimbledon 2017, când Garcia s-a impus în două seturi disputate, scor 6-4, 6-3. 

Cel mai înfricoșător aspect cu privire la forma adversarei Anei Bogdan din finala întrecerii de la Varșovia, Caroline Garcia, este că aceasta a reușit să oprească seria de 18 victorii consecutive semnate de numărul 1 WTA pe zgură în acest sezon.

Garcia a trecut de Swiatek în faza sferturilor de finală, scor 6-1, 1-6, 6-4, victorie confirmată de un categoric 6-1, 6-2 administrat italiencei Jasmine Paolini, în penultimul act, în doar 63 de minute de joc. 

Entuziasmul, avantajul principal al Anei Bogdan

Calificată pentru prima oară în finala unui turneu WTA, Ana Bogdan va avea motivația și entuziasmul de partea sa, în acest meci. Finala se anunță spectaculoasă, ambele jucătoare lăudându-se cu capacitatea de a ataca eficient în momente-cheie ale meciului, dar și cu o deplasare remarcabilă în teren. 

Jucătoarea din România a avut parte de o săptămână excelentă la Varșovia, în care a legat patru succese fără set pierdut, într-o serie în care a dispus de Nuria Parrizas-Diaz, Katerina Siniakova, Laura Pigossi și Kateryna Baindl. Din cele 8 seturi jucate, Ana Bogdan a câștigat trei cu scorul de 6-0 sau 6-1. 

Dacă se va impune la Varșovia, Ana Bogdan i se va alătura Alexandrei Dulgheru în clubul româncelor care au câștigat titlul în capitala Poloniei. Dulgheru a ieșit campioană la Varșovia în edițiile 2009 și 2010. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!