Mats Wilander îl vede progresând non-stop: „Djokovic e un tenismen mai bun, la 36 de ani, decât la 29”

Mats Wilander Novak Djokovic Roland Garros 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 11 Iunie 2023, 15:45
Data actualizarii: Duminica 11 Iunie 2023, 15:48

Mats Wilander îl vede pe Novak Djokovic progresând până și în fazele înaintate ale carierei de tenismen. 

De șapte ori campion în turneele de mare șlem, Mats Wilander se declară copleșit de progresul constant, afișat de Novak Djokovic (36 de ani). 

Tenismenul sârb a ajuns față în față cu cel de-al 23-lea succes al carierei, în turneele de mare șlem. Dacă îl va reuși, „Nole” va împinge bariere istorice ale tenisului mondial. 

Mats Wilander: „Djokovic este un jucător mai bun decât era acum 6-7 ani.”

„În cazul lui Novak, trebuie să existe o mare umilință și o mare încredere. Umilința apare atunci când el pășește pe teren și decide că trebuie să dicteze ritmul punctelor.

Cred că Djokovic este un jucător mai bun azi decât era acum șase, șapte ani. Asta nu înseamnă că vei câștiga mai mult doar pentru că ești mai bun, dar cred că el a învățat cum să se concentreze și să atingă vârful de formă în turneele de Grand Slam,” a punctat Wilander. 

Djokovic stăpânește arta sincronizării atingerii vârfului de formă, consideră Mats Wilander

Comentând prezențele mai rare ale sârbului Novak Djokovic în circuitul ATP, Mats Wilander vede frecvența scăzută drept o alegere inspirată, având în vedere vârsta și intențiile jucătorului balcanic. 

„Este bine că nu joacă tot timpul și nu participă la prea multe meciuri, pentru că el poate atinge nivelul maxim la Grand Slam-uri. Nu mulți jucători sunt capabili să facă asta, dar el poate,” a spus Mats Wilander pentru Eurosport, citat de Tennis365

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!