„Djokovic i-a făcut asta!” Wilander analizează la rece crampele suferite de Alcaraz

Roland Garros 2023 Carlos Alcaraz Mats Wilander Novak Djokovic Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 09 Iunie 2023, 22:25
Data actualizarii: Vineri 09 Iunie 2023, 22:25

Mats Wilander crede că Novak Djokovic are merite pentru situația în care l-a adus pe Carlos Alcaraz. 

De 7 ori campion în turneele de mare șlem, fostul tenismen suedez, Mats Wilander crede că Novak Djokovic este responsabil pentru crampele musculare acuzate de Carlos Alcaraz, la jumătatea semifinalei din turneul de la Roland Garros.

Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-1 în seturile 3 și 4, anulând echilibrul din seturile 1 și 2, împărțite scor 6-3, 5-7. Wilander a declarat lucruri asemănătoare despre Mackenzie McDonald, în turul 2 al Openului Australiei, când acesta a forțat accidentarea lui Rafael Nadal

Carlos Alcaraz, depășit fizic în duelul cu Novak Djokovic, jucător cu 16 ani mai bătrân

„A fost cauzat de Novak, doar de Novak. Diferența dintre modul în care Novak se mișcă pe teren, chiar și atunci când este epuizat, și felul în care se mișcă Alcaraz e enormă. Nu am văzut niciodată asta, din partea lui Carlos. Djokovic i-a expus slăbiciunea. 

Cred că a fost multă tensiune și mult stres. Nu am auzit ca el să aibă crampe înainte. Nu îmi pot imagina că nu s-ar fi pregătit grozav înainte de Roland Garros, așadar cred că a fost mult stres implicat. 

„Alcaraz a alergat 30 de sprinturi a câte 100 de metri, în 2 ore.”

Carlos Alcaraz a alergat, în medie, 20 de metri per punct, până să acuze crampele. Au jucat 155 de puncte, asta înseamnă 3 kilometri, adică 30 de sprinturi a câte 100 de metri, în 2 ore. 

Nu umblă, sprintează pentru orice minge. Novak e mai fin, iar Carlos e posibil că nu a putut citi jocul său suficient de bine, astfel că a fost nevoit să facă mai mulți pași,” a declarat Mats Wilander pentru Eurosport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!