Tenis

Novak Djokovic luptă și pentru recorduri la Roland Garros 2023. Finala cu Casper Ruud începe la 15:30

Meci mare pe zgura pariziană, în ultimul act de la Roland Garros. Finala Djokovic - Ruud e programată azi, de la 15:30.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Iunie 2023, 12:49
Data actualizarii: Duminica 11 Iunie 2023, 12:56

În 2005, când Novak Djokovic a obţinut prima sa victorie pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam pe zgura pariziană, ar fi fost greu de imaginat ce se va întâmpla 18 ani mai târziu în capitala Franţei. În 2023. Roger Federer s-a retras; Rafael Nadal este accidentat; Djokovic? El este încă aici. Şi va lupta cu Casper Ruud pentru a deveni cel mai mare din toate timpurile.

La 36 de ani şi aflat încă la apogeul puterii sale, sârbul încearcă să devină duminică primul om din istorie care să cucerească 23 de titluri majore. El îl va înfrunta în finală pe Casper Ruud, vicecampionul de anul trecut.

"Sunt mândru de toate realizările mele şi încerc să rămân prezent şi să mă concentrez pe moment", a declarat el după semifinala cu Carlos Alcaraz. "Ştiu că treaba nu este terminată şi că mai avem un alt meci".

Djokovic nu se lasă dus de val.

"M-am pus într-o altă poziţie cu adevărat ideală pentru a câştiga un Grand Slam", a spus el. "Practic, asta este ceea ce mă motivează încă atunci când mă trezesc dimineaţa şi mă gândesc la sezon şi mă gândesc la lucrurile pe care vreau să le realizez. Grand Slamurile sunt ceea ce mă motivează cel mai mult

În ceea ce priveşte toate recordurile care sunt în joc, din nou, este măgulitor, este grozav, dar trebuie să câştig pentru a mă asigura că sunt pe acea listă", a mai spus el.

Duminică va fi a şaptea finală de la Roland Garros pentru Novak Djokovic. El va avea ca obiectiv un al treilea titlu (după 2016 şi 2021), ar putea deveni primul jucător din era Open care câştigă de cel puţin trei ori toate cele patru turnee de Grand Slam şi ar putea profita de cea de-a 34-a finală majoră, un record, pentru a obţine al 23-lea titlu major (cu unul mai mult decât Rafael Nadal şi cu trei mai mult decât Roger Federer). El are şansa de a intra în legendă în finala cu Casper Ruud. Şi să-şi recapete locul 1 în clasamentul ATP.

Meciul va începe la ora 15:00.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!