Jelena Ostapenko, sabotată de propria țară: motivul incredibil pentru care a rămas fără finanțare

Jelena Ostapenko Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 10 Martie 2023, 12:38
Data actualizarii: Vineri 10 Martie 2023, 12:42

Jelena Ostapenko a fost prinsă la mijloc într-o situație dificil de înțeles.

Jelena Ostapenko (25 de ani, 25 WTA) a ajuns într-o situație greu de înțeles, după ce Comitetul Olimpic Leton a decis retragerea oricărei forme de finanțare a jucătoarei de tenis, pe motiv că ar concura alături de ruși și belaruși, în competiții.

Hotărârea luată este controversată, în condițiile în care jucătorii de tenis se supun rezultatelor tragerilor la sorți a tablourilor turneelor la care participă și nu pot să aleagă numele adversarilor pe care îi vor înfrunta, afară de numele partenerilor din probele de dublu. 

Curios, în primele luni ale acestui an, Jelena Ostapenko a jucat în proba de dublu feminin alături de ucraineanca Lyudmyla Kichenok, iar în proba de dublu mixt, împreună cu spaniolul David Vega Hernandez.

Comitetul Olimpic Leton a oprit finanțarea Jelenei Ostapenko pe motiv că joacă alături de ruși și belaruși, în competițiile de tenis

Fostă campioană a turneului de la Roland Garros, Jelena Ostapenko a câștigat peste $12 milioane din tenis, iar alegerea Comitetului Olimpic Leton nu o va afecta dramatic în circuitul WTA, însă aduce un nou motiv de neînțelegere între popoarele baltice și statele Federația Rusă - Belarus. 

Fost număr 9 ATP, Andrei Cesnokov s-a declarat depășit de această întâmplare: „Nu înțeleg acest lucru. Această decizie nu face decât să agraveze relațiile dintre oameni, să semene mai multă dușmănie, ură. Aceasta este o decizie teribilă și absurdă, habar n-am ce se va întâmpla în continuare. Este foarte posibil ca oamenii să fie amendați sau judecați pentru faptul că citesc cărțile lui Cehov sau pentru că ascultă muzica lui Ceaikovski. Prim-ministrul lor este cetățean al Statelor Unite, despre ce putem vorbi?

Vezi tu, jucătorii de tenis nu pot să nu comunice, se văd constant la competiții. Eu însumi am vorbit cu Ostapenko, cu mama ei, au o familie minunată, toți vorbesc rusă, poate ar trebui și ei amendați pentru asta. Este pur și simplu absurd să-i privezi de finanțare doar pentru că joacă împotriva rușilor,” a spus Cesnokov, citat de gotennis.ru, potrivit Eurosport.

Dincolo de Jelena Ostapenko, hotărârea a afectat alți patru sportivi: doi cicliști și jucătoarele de tenis Daria Semenista și Daniela Wismane.


Cum i s-a schimbat viața Loredanei Dinu la aproape șapte ani de la aurul olimpic

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!