Învinsă, dar progresul continuă: Gabriela Ruse a reușit la Miami prima victorie a carierei într-un turneu WTA 1000. Cât va urca în ierarhia WTA

Gabriela Ruse Elena Rybakina Miami Open 2022 Tenis WTA Romania WTA 1000 Miami Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 20:15
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 20:20

Irina Begu a rămas singura româncă implicată în turneul WTA 1000 de la Miami, după eșecurile suferite de Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse în turul secund. 

Gabriela Ruse (24 de ani, 57 WTA), eliminată în turul secund la Miami. Competiția Miami Open, de calibru WTA 1000 a surprins o desfășurare impresionantă de forțe în partida Ruse - Rybakina, încheiată scor 6-4, 7-5 în favoarea sportivei din Kazahstan. 

Condusă cu 4-0 în primul set, Gabriela Ruse a făcut eforturi remarcabile pentru a egala scorul, în finalul setului, dar energia consumată pentru a egala la patru a lăsat-o fără suflul necesar în ultimele două game-uri. 

Gabriela Ruse a reușit la Miami prima victorie într-un turneu de calibru WTA 1000 

  • În primul tur, Gabriela Ruse a învins-o pe Ana Konjuh (52 WTA), scor 6-3, 6-4.

Sportiva din România a avut două mingi de break, la scorul de 4-5, dar le-a ratat de puțin, iar setul s-a încheiat după 50 de minute de joc intens.

Revirimentul Gabrielei Ruse s-a anunțat încă din startul manșei secunde, începute cu un avantaj de 3 game-uri pentru jucătoarea din țara noastră. A fost 3-0, 4-2, după care a survenit accelerarea din jocul Elenei Rybakina (22 de ani, 18 WTA), care a lovit mai brutal în momentele cheie și a avut de câștigat, riscând. 

Gabriela Ruse va urca 4 locuri după Miami, până pe 53 în ierarhia mondială

Fostul număr 12 mondial a forțat câștigarea partidei cu un dublu 6-4, dar Gabriela Ruse a făcut hold, după trei egalități. Nu același lucru s-a întâmplat, din nefericire, și la 5-6, când Elena Rybakina a făcut uz de prima minge de meci procurată, obținând calificarea pentru care era cotată cu prima șansă după 105 minute de joc. 

2022 rămâne un sezon de desprindere pentru Gabriela Ruse, care a confirmat ascensiunea anunțată în sezonul 2021, anul în care a câștigat primul său titlu WTA. Trofeul de la Hamburg și finala din Sicilia au fost întărite de victoria de pe tabloul principal al Openului Australian și succesul din primul tur la Miami, primele sale succese în turnee de calibru Grand Slam, respectiv WTA 1000. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!