Trei brazilieni, 'uitați' în Kiev de fotbaliștii străini de la Dinamo și Șahtior care au fugit în România: „Am coborât în camera lor, dispăruseră! Lipsă de prietenie!”

Ucraina Dinamo Kiev Rusia Sahtior Donetk Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 17:37
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 17:40

Fotbaliștii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk au fugit de războiul declanșat de Vladimir Putin și au ajuns în România. 

Federația Română de Fotbal i-a ajutat pe cei 13 fotbaliști străini din Ucraina să fugă de război, împreună cu familiile lor, însă jucătorii și-au lăsat în urmă trei compatrioți. 

Fotbaliștii, alături de familii, au fost adăpostiți în același loc, într-un hotel din Kiev și au părăsit țara în cursul dimineții de vineri, înainte ca atacurile rușilor să ajungă în capitală. Ajutați de FIFA, UEFA și federațiile din România și Republica Moldova, fotbaliștii au părăsit Ucraina, abandonând însă trei brazilieni. 

Străinii de la Dinamo și Șahtior au 'uitat' trei brazilieni în Kiev 

Jucătorii au plecat în grabă, uitând că în hotel cu ei, la un etaj superior, se aflau trei compatrioți de la futsal. Cei trei au fost lăsați în urmă, după cum a dezvăluit Jonathan Bruno Santiago, poreclit „Moreno”. 

Într-un clip postat pe rețelele de socializare, Moreno a povestit cum au aflat cei trei că brazilienii au dispărut, lăsându-i în urmă. 

„Am mers în cameră și când am coborât erau plecați”, a dezvăluit Moreno, citat de correiobraziliense.com.br, care înfuriat de situație i-a acuzat de „lipsă de prietenie și patriotism”. Continuând dezvăluirile, jucătorul de futsal, vizibil afectat a spus că unii dintre fotbaliști se comportau „ca și când erau superiori. Să fim clari, le dorim tot binele din lume, sunt și copii mici acolo. Sperăm să ajungă cu bine. Mult noroc, dar asta nu se face”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!