Ilie Nastase Condamnare Ilie Nastase nastase Proces Ilie Nastase Tenis

Ilie Nastase a fost condamnat la 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare! Ce le-a spus judecatorilor

Ilie Nastase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare de catre Judecatoria Sectorului 1. Hotararea nu este definitiva.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019, 13:56
Data actualizarii: Miercuri 27 Februarie 2019, 14:04

”In baza art. 83 alin.1 Cod penal amana aplicarea pedepsei de
9 luni si 10 zile inchisoare. In baza art. 84 alin.1 C.pen. stabileste un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculeaza de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari.

In baza art. 85 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c)sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In baza art. 85 alin. 2 lit. g C.pen., impune inculpatului pe durata termenului de supraveghere obligatia de a nu mai conduce niciun fel de vehicul pentru care se elibereaza permis de conducere conform OUG 195/2002. In temeiul art. 86 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art. 85 alin. 1 lit. c – e se vor comunica Serviciului de Probatiune Bucuresti.

In temeiul art. 86 alin.2 C.pen. pe durata termenului de supraveghere verificarea modului de aducere la indeplinire a obligatiei de a nu mai conduce niciun fel de vehicul pentru care se elibereaza permis de conducere se face de organele abilitate care vor sesiza Serviciul de Probatiune Bucuresti privire la orice incalcare a acesteia. In temeiul art. 404 alin. 3 C.proc.pen. atrage atentia inculpatului ca nerespectarea cu rea-credinta a masurilor de supraveghere sau a obligatiilor impuse precum si savarsirea unei alte infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere va atrage revocarea amanarii, aplicarea si executarea pedepsei in intregime.

In temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obliga inculpatul la plata sumei de 1200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 27.02.2019″ - se arata in decizia judecatorilor.

Fostul jucator de tenis Ilie Nastase si-a recunoscut vinovatia in cadrul procesului desfasurat la Judecatoria Sectorului 1, in care este acuzat de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si sustragere de la recoltarea probelor biologice - el fiind de acord sa efectueze munca in folosul comunitatii.

 

Ilie Nastase: Reget foarte mult situatia!“Regret foarte mult situatia. Am si eu o familie, copii si regret”,
le-a spus Ilie Nastase magistratilor, potrivit Agerpres.

Dosarul lui Ilie Nastase a fost trimis in instanta in decembrie 2018, iar la primul termen al procesului el a cerut sa fie judecat prin procedura simplificata, recunoscandu-si faptele.

Instanta a fost de acord, urmand ca sentinta in acest caz sa fie anuntata pe 27 februarie.

“Avea un permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit caruia avea dreptul sa conduca acel scuter. Nu a stiut ca i-a fost suspendat dreptul de a conduce. Este si culpa domnului Nastase, dar si a organelor de politie. Domnul Nastase a avut o atitudine sincera. A precizat ca nu credea ca savarseste o infractiune. A suflat de doua ori in aparatul etilotest, dovada ca a colaborat cu politia, dar nu i s-a explicat despre prelevarea probelor de sange. (...) Legat de a doua fapta - distanta dintre cele doua evenimente este mica - intre 4 dimineata si 11, cand a mers la camera de garda, pentru ca prezenta leziuni grave. Statuse trei ore la Institutul de Medicina Legala ‘Mina Minovici’. Stresul post traumatic a fost cauzat de incatusare. Nu mi se pare normal ca un agent de politie, care trebuie sa previna faptele contraventionale si penale, sa decida sa-l urmareasca si sa-l lase sa produca infractiunea. A spus ca poate presta o munca neremunerata in folosul comunitatii. Aveti in fata o persoana care regreta acele fapte. Nu va solicitam clementa, dar va rog sa dati posibilitatea sa se indrepte”, a spus avocatul lui Ilie Nastase.

Pe 25 mai 2018, in jurul orei 4,45, pe Soseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, politistii Brigazii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Nastase.

Intrucat acesta se afla intr-o vizibila stare de ebrietate, lui Nastase i s-a solicitat sa fie testat cu aparatul alcooltest, moment in care fostul tenismen a devenit recalcitrant, a adresat injurii politistilor, motiv pentru care a fost incatusat si condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Ilie Nastase a refuzat sa-i fie recoltate probe biologice si a fost condus la sediul Brigazii Rutiere, unde i-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si pentru refuz de recoltare de mostre biologice.

Dupa cateva ore, Ilie Nastase a fost prins din nou de politisti, de aceasta data in timp ce conducea fara permis un scuter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!