Gabriela Ruse Jaqueline Cristian Tenis WTA Romania Tenis Jucătoarea momentului, Gabriela Ruse a ajuns la 11 victorii consecutive în WTA! 2 românce în sferturi la Palermo

Jucătoarea momentului, Gabriela Ruse a ajuns la 11 victorii consecutive în WTA! 2 românce în sferturi la Palermo

România are două jucătoare în sferturile de finală ale competiției WTA de la Palermo: Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian.

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 22 Iulie 2021, 11:21
Data actualizarii: Joi 22 Iulie 2021, 11:24

Campioană în circuitul WTA în premieră la turneul de la Hamburg, Gabriela Ruse a intrat într-o spirală care îi aduce victorii peste victorii. Ocupanta poziției 137 în clasamentul mondial a ajuns în faza sferturilor de finală a competiției de la Palermo, bifând două calificări între ultimele 8 jucătoare în 2 turnee consecutive.

Ruse a beneficiat în optimi de retragerea jucătoarei elvețiene Jil Teichmann și o va înfrunta în sferturi pe reprezentanta gazdelor, Lucia Bronzetti (190 WTA). În clasamentul WTA LIVE, Gabriela Ruse urcă până pe locul 122, depășind-o pe conaționala Irina Bara, o performanță incredibilă, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni Irina Bara se afla în top 120 WTA, iar Gabriela Ruse era a 198-a jucătoare a lumii. 

În semifinalele competiției WTA de la Palermo, România ar putea avea parte de un duel 100% românesc, după ce Jaqueline Cristian - cea mai bună prietenă din circuit a Gabrielei Ruse - a făcut surpriza în optimi și a învins-o pe chinezoaica Qinwen Zheng, scor 6-1, 6-4. Oceane Dodin (120 WTA) va fi oponenta Jaquelinei Cristian (159 WTA) în turul următor. 

În turneul WTA de la Gdynia, Irina Bara și-a văzut partida întreruptă din cauza întunericului, la scorul de 6-3, 5-7, 4-2 în optimea de finală jucată împotriva Kristinei Kucova (150 WTA). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!