Simona Halep Firicel Tomai Patrick Mouratoglou WTA Tenis

Fostul antrenor al Simonei Halep a dezvăluit care e marea problemă a jucătoarei: „O cam lălăie, o cam fâlfâie! Toată cariera ei asta a fost problema!” 

Simona Halep (30 ani, 20 WTA) și-a anunțat colaborarea cu Patrick Mouratoglou (51 ani), surprinzând pe toată lumea. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 10 Aprilie 2022, 18:32
Data actualizarii: Duminica 10 Aprilie 2022, 18:33

Fostul lider WTA va fi pregătit de fostul antrenor al Serenei Williams și a dezvăluit care sunt obiectivele sale odată cu noua colaborare. Simona a declarat că își dorește să câștige un Grand Slam pe hard, singura suprafață pe care încă nu a reușit să o „cucerească” la nivel de Mare Șlem. 

Startul lui 2022 nu a fost cel mai bun pentru Halep, care s-a accidentat la Indian Wells. Simona a bifat 15 victorii și 4 înfrângeri în acest an, câștigând turneul Melbourne Summer Set 1. 

Firicel Tomai, despre problema Simonei Halep: „Toată cariera ei, dreapta a fost problema, forehand-ul!” 

Fostul antrenor al Simonei Halep, în perioada 2008 - 2012, Firicel Tomai, a vorbit despre Patrick Mouratoglou și alegerea de a o pregăti pe tenismena româncă, dezvăluind și care este marea problemă a lui Halep. 

„Mouratoglou, fiind acum într-o criză de imagine și văzând-o pe Simona atât de motivată, speră să dea lovitura și să ajungă Simona iar pe locul 1 sau să obțină rezultate foarte bune. Dar cred că va fi destul de greu, pentru că Simona a început să sufere fizic. Serena avea cu totul alt fizic, Simona e mai firavă. La Simona apar accidentări frecvente în aceeași zonă a corpului. E foarte greu să se dinamizeze. Unde poate să ajute Mouratoglou este la nivelul analizelor video, e în pas cu tehnologia.

Dacă Simona n-a câștigat Grand Slam după Grand Slam când a fost fizic 100%, în momentul ăsta este foarte greu. Ea are acea problemă la spate, puțină lume știe. A avut o hernie, atunci când o antrenam eu. N-a fost nevoie de operație, dar a rămas o problemă serioasă, poate oricând să o afecteze.

Simona, pentru a câștiga un turneu de Grand Slam, pentru a o bate pe Swiatek, trebuie să fie agresivă, să încerce un joc mai iute. N-o văd să se lupte cu aceste jucătoare tinere, care lovesc mingea repede și puternic și au constanță.

Simona, cu dreapta, o cam lălăie, o cam fâlfâie. Toată cariera ei, dreapta a fost problema ei, forehand-ul”, a declarat Firicel Tomai la Digi Sport

Modifică setările cookies