EXCLUSIV ”Se retrage Simona Halep?” Firicel Tomai a răspuns categoric

Simona Halep Firicel Tomai Tenis Simona Halep / Foto - Getty Images
Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2024, 16:52
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 16:52

Simona Halep a revenit înapoi în circuit în luna martie. 

Inițial suspendată pentru patru ani după ce a picat testul antidoping de la US Open 2022, Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne i-a redus sportivei din România suspendarea la nouă luni. Simona a participat deja la două competiții.

În luna martie, Halep a întâlnit-o pe Paula Badosa la Miami Open, dar românca a pierdut confruntarea după ce a câștigat primul set (6-1, 4-6, 3-6). În mai, a abandonat la Trofeul Clarins de la Paris (7-5, 2-3 vs. McCartney Kessler), în urma unei accidentări la genunchi.

”Se retrage Simona Halep?” Firicel Tomai a răspuns categoric

Zilele trecute, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a mărturisit că în cazul în care ”organismul nu-i va da voie (n.r. Simonei Halep) să joace la nivel maxim cu siguranță se va retrage”.

Întrebat despre posibila retragere a Simonei, Firicel Tomai, primul antrenor al lui Halep, a menționat că acest fapt ar exista doar în gândirea româncei și că nimeni din anturajul sportivei nu judecă în acest sens.

”Nu s-a pus problema retragerii. Singurul loc în care s-ar putea pune problema retragerii e doar în capul Simonei. Ceilalți sunt convins că nu-și doresc. Dar, în căpuțul ei, văzând greutățile cu care se luptă, că la 33 de ani trebuie să alergi cu cele de 20 de ani și să fii mai fit decât ele... 

Normal că se mai gândește, probabil, de ce să nu renunțe. Ea, dacă ar fi fizic ok, ar fi ușor. Din momentul în care ai dureri e foarte greu să mai practici tenisul ăsta”, a spus Firicel Tomai pentru Sport.ro

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!