Fără jucători nevaccinați la Australian Open! Nici măcar Simona Halep, vaccinată, nu este sigură că va fi primită

Australian Open 2022 Melbourne Simona Halep Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 12:52
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 12:56

Guvernanții statului Victoria au o politică restrictivă în ceea ce privește tranzitul regiunii în timpul pandemiei. 

Australian Open 2022 nu se va desfășura având pe tabloul principal jucători nevaccinați, anunță autoritățile de la Antipozi. Ministrul Sportului, Martin Pakula îi îndeamnă pe jucători să primească vaccinul anti-COVID pentru a-și maximiza șansele de a fi primiți în Australia la începutul anului viitor. 

Guvernanții statului Victoria, din care Melbourne face parte au emis un mandat de sănătate prin care se stipulează cerința de a avea 1,25 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze până la sfârșitul lunii noiembrie, iar numărul îi include și pe sportivii profesioniști, notează UbiTennis

Chiar și o parte dintre tenismenii vaccinați ar putea să nu primească viză de Australia pentru ediția din 2022


Regulile finale ale derulării ediției 2022 a Openului Australian vor fi decise în luna decembrie, când vor avea loc calificările pentru tabloul principal. Acestea nu se vor juca în Australia, ci în Asia. Mai exact, turneul feminin de calificare va avea loc în Dubai, în Emiratele Arabe Unite, iar cel masculin, la Abu Dhabi.  

Marca informează că WTA le-a transmis un comunicat jucătoarelor, prin care le anunță că doar 59% dintre acestea s-au vaccinat împotriva coronavirusului, încurajându-le să ia dozele pentru a-și putea continua activitatea profesională fără întreruperi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!