Simona Halep Irina Begu Sorana Cirstea Tenis WTA Romania WTA Indian Wells Tenis

Eliminare prematură la Indian Wells: Simona Halep, învinsă în minimum de seturi de numărul 100 WTA! Ce urmează pentru româncă

Simona Halep a fost eliminată de Aliaksandra Sasnovich (100 WTA) în turul 3 al competiției WTA 1000 de la Indian Wells, 7-5, 6-4. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2021, 04:30
Data actualizarii: Luni 11 Octombrie 2021, 09:07

Aliaksandra Sasnovich - Simona Halep 7-5, 6-4

Simona Halep a fost eliminată în turul 3 al competiției WTA 1000 de la Indian Wells de către bielorusa Aliaksandra Sasnovich (100 WTA), la capătul a o sută de minute de joc. A fost o seară mediocră pentru dubla campioană de Grand Slam, care a comis 16 erori neforțate doar în primul set și nu a reușit să treacă peste frustrările acumulate din incapacitatea de a temporiza ritmul jocului.

  • LIVE 22:30 | Sorana Cîrstea vs. Elina Svitolina și Simona Halep vs. Aliaksandra Sasnovich, meciurile zilei la Indian Wells

Cu o încredere înaltă, crescândă în propriile lovituri, Aliaksandra Sasnovich a dictat direcția și viteza punctelor, păstrând raliurile într-o dinamică rapidă, spre propriul plac. Cu un joc de picioare încă neimpresionant, având în vedere reperele de odinioară, Simona Halep nu a putut contracara eficient din defensivă, iar încercările de a contraataca s-au soldat cu prea multe erori neforțate pentru ca românca să acumuleze constant pași către linia de fund a terenului. 

Halep părăsește Indian Wells cu un cec în valoare de $51,895, pe când Aliaksandra Sasnovich așteaptă în optimi replica Victoriei Azarenka. 

Game, set & meci, Aliaksandra Sasnovich. Simona Halep încheie sezonul nord-american fără rezultate remarcabile, dar cu o recuperare care a decurs bine, din punct de vedere fizic, permițându-i să acumuleze experiența unor meciuri pe hard. Pentru Simona Halep urmează turneele WTA de la Moscova și Cluj-Napoca, ultimele întreceri la care va participa în sezonul 2021. 

Aliaksandra Sasnovich face un game foarte bun pe retur și obține break-ul care s-ar putea dovedi suficient pentru a-i aduce victoria în minim de seturi. Simona Halep, obligată la rebreak, după pauză. 

Simona Halep se regrupează și leagă 3 game-uri consecutiv, pentru a relansa partida. 

Frustrarea crește în jocul Simonei Halep, în vreme ce loviturile Aliaksandrei Sasnovich intră cu o recurență din ce în ce mai mare în colțurile terenului opus. 

Simona Halep ratează a doua șansă de a recupera break-ul deficit, iar încrederea arătată de Aliaksandra Sasnovich în ultimele lovituri, prin care a conturat câștigarea setului le dă motive de îngrijorare fanilor Simonei Halep. 16 erori neforțate comise de Simona Halep în primul set. 

Fără nimic de pierdut în primul set, Simona Halep returnează curajos și face break-ul, pentru a împinge manșa în prelungiri. 

La 3-5, Simona Halep rezistă cu emoții în primul set, după două egalități la 40, dar starea de nervozitate ridicată îi afectează în continuare calitatea jocului. 

Sasnovich face break-ul într-un game în care Simona Halep a condus cu 40-0. O situație dificil de digerat de către eleva lui Adrian Marcu. Simona Halep, nevoită să găsească răbdare și calm într-un moment tensionat, pentru a putea relansa primul set. 

Primă jumătate de set extrem de echilibrată, în care Simona Halep și-a pierdut din nou cumpătul, la fel ca în meciul cu Marta Kostyuk, la finalul căruia a admis că a avut anumite probleme de atitudine. 

Meciul Simonei Halep din turul 3 al WTA Indian Wells 2021 va începe în curând. Partida dintre Carlos Alcaraz și Andy Murray s-a încheiat cu victoria tenismenului scoțian, scor 5-7, 6-3, 6-2. 


Sorana Cirstea - Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-7

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Elina Svitolina în a treia rundă competițională a turneului WTA 1000 de la Indian Wells. Sportiva din Ucraina a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, la capătul a 153 de minute de joc, într-o partidă în care majoritatea schimburilor de mingi au depășit numărul de 5 lovituri, în ciuda agresivității evidente din jocul româncei.

A fost un meci de înaltă calitate, peste media celor urmărite în acest tur al întrecerii, Sorana Cîrstea incomodând-o pe Elina Svitolina mai mult decât se aștepta, înaintea startului de meci. În cele două ore și jumătate ale duelului, Sorana Cîrstea a lovit direct câștigător de 45 de ori!

Cîrstea a condus cu 5-4 și 6-5 în setul decisiv, dar Svitolina a rămas puternică pe poziții și nu a cedat teren în clipele emoționante. În tiebreak, Elina Svitolina a făcut diferența prin răbdarea de a nu grăbi punctele, spre deosebire de Sorana Cîrstea, aflată într-o ușoară confuzie tactică, pe fondul epuizării fizice. 

Sorana Cîrstea părăsește California după turul 3, la fel ca Irina Begu, eliminată de Shelby Rogers, scor 6-0, 6-2, dar ambele sportive din România se întorc în țară cu cecuri în valoare de $51,895. 

Game, set & meci, Elina Svitolina! Mai lucidă în tiebreak-ul setului decisiv, Elina Svitolina și-a demonstrat încă o dată reziliența fizică incredibilă și a rezistat eroic, impunându-se după 2 ore și 32 de minute de joc istovitor pentru ambele jucătoare. 

Svitolina egalează, iar meciul va avea nevoie de un tiebreak pentru a stabili numele câștigătoarei. 

Calmul Soranei Cîrstea rezistă în finalul setului decisiv. Două hold-uri excelente vin în momente dificile, care se pot dovedi decisive în cele ce urmează. 

Elina Svitolina recuperează break-ul imediat, într-un game în care ambele jucătoare au revenit la intensitatea din primul set. Ucraineanca a alergat impecabil după fiecare minge, iar răbdarea din defensivă i-a fost răsplătită. 

Sorana Cîrstea a făcut break-ul în setul decisiv și se poate apropia la un singur game de victorie, în cazul în care își va continua forma bună la serviciu. 

Serviciul dictează ritmul în setul decisiv, iar Sorana Cîrstea profită până acum de faptul că a început prima la servă. Avantaj pentru sportiva din România, la jumătatea ultimului set. 

SET, SORANA CÎRSTEA! Avantaj pentru sportiva din România la capătul unui prim set deosebit de intens. Sorana Cîrstea returnează agresiv și face zadarnică apărarea Elinei Svitolina, rupând inteligent ritmul cu o scurtă la a treia minge de set procurată, 

Sorana întrerupe seria break-urilor și face un game la 30 important, preluând conducerea în finalul primului set. 

Luptătoarea Sorana Cîrstea recuperează break-ul la a șaptea minge și restabilește egalitatea! Incredibil, spiritul competitiv al româncei în acest game-maraton. 

La jumătatea primului set, Elina Svitolina face break alb, conturat cu o dublă greșeală comisă de Sorana Cîrstea. Acesta ar putea fi momentul psihologic al primului set; foarte important va fi modul în care românca va aborda următorul game. 


Organizatorii turneului WTA 1000 de la Indian Wells au publicat ordinea meciurilor de duminică, 10 octombrie, iar Simona Halep a fost repartizată, în mod surprinzător să joace pe terenul 2. În schimb, Sorana Cîrstea va juca pe Arena Centrală. 

Primul meci de interes pentru tenisul românesc la Indian Wells va fi jucat de Sorana Cîrstea împotriva Elinei Svitolina, nu mai devreme de ora 22:30, fus orar românesc. Învingătoarea va juca în optimi cu Jessica Pegula / Jasmine Paolini. 

În jurul orei 23:00, Irina Begu va ieși la rândul său pe teren, în meciul pe care îl va disputa contra americancei Shelby Rogers. Jucătoarea mai buna o va întâlni în optimi pe Anastasia Pavlyuchenkova / Leylah Fernandez. 

Nu în ultimul rând, Simona Halep se va duela cu Aliaksandra Sasnovich, nu înainte de ora 01:00, iar câștigătoarea va avea privilegiul de a-și măsura forțele în faza ultimelor 16 cu Petra Kvitova ori Victoria Azarenka. 

Programul meciurilor de duminică


  • 22:30 - Sorana Cîrstea vs. Elina Svitolina (0-2 H2H)
  • 23:00 - Irina Begu vs. Shelby Rogers (0-1 H2H)
  • 01:00 - Simona Halep vs. Aliaksandra Sasnovich (1-0 H2H)

Modifică setările cookies