Elina Svitolina donatie Ucraina Razboi ucraina Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO Elina Svitolina continuă lupta cu invadatorii: sumă-record strânsă pentru Ucraina, într-o singură seară

Elina Svitolina a reușit să strângă o sumă impresionantă în urma unei gale organizate prin fundația sa, o parte din banii strânși ajutând deja spitalele din Ucraina. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 16:20
Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 16:12

De curând devenită mama unei fiice pe nume Skai, Elina Monfils se apropie cu pași repezi de finalul anului care i-a adus, deopotrivă, cea mai mare bucurie în viață, dar și cele mai întunecate momente, în urma invadării Ucrainei de către Armata Rusă. 

Împreună cu soțul Gael, Elina Monfils a organizat o gală caritabilă în Clubul de Yachturi din Monaco, prin care a strâns mai mult de un sfert de milion de dolari americani. La gală a participat inclusiv fotbalistul retras, Andriy Shevchenko. 

2022, anul cel mai fericit și cel mai tragic din viața Elinei Monfils

„Mă simt îndurerată și lipsită de putere, pentru că nu pot opri acest război teribil. Am luat însă decizia de a acționa,” a declarat Elina Svitolina, la capătul unei seri în care a reușit să strângă suma de 240,000 de euro pentru ajutorarea ucrainenilor afectați de invazia rusească. 

„Anul acesta a fost cel mai fericit și cel mai tragic pentru mine. În momentul în care Gael și cu mine am aflat că vom avea un copil, a izbucnit războiul în țara mea. Nici acum nu pot descrie exact ce simt acum. Indiferent de ce ne aduce viitorul, vom continua să acționăm în favoarea Ucrainei și să sprijinim tinerele talente,” a adăugat Elina Monfils, notează Tennis.com

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!