Tenis

„Părinții, bunica, unchiul și mătușa sunt în Ucraina. Prietenii mei nu au electricitate, apă și mâncare.” Cum vrea Svitolina să își ajute țara

Elina Svitolina crede că lumea tenisului poate face mai multe pentru Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 10:15
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 10:14

Elina Svitolina a reacționat imediat după izbucnirea războiului în Ucraina și continuă să facă eforturi pentru a menține nivelul de conștientizare a evenimentelor din țara sa la un nivel ridicat. 

Cea mai bună jucătoare de tenis a țării vecine a dezvăluit că o bună parte a familiei sale se află în Ucraina și că se simte neajutorată. Elina Svitolina a declarat că menține constant legătura cu apropiații și că, în ciuda lipsei de somn, vrea să le transmită cele mai inspirate cuvinte, în fiecare conversație. 

  • „Părinții, bunica, unchiul și mătușa sunt în Ucraina. Prietenii mei nu au electricitate, apă și mâncare.” Cum vrea Svitolina să își ajute țara

Ca rezultat al situației din Ucraina, Daria Saville, fostă Gavrilova - născută la Moscova și emigrată în Australia - a propus ca toate jucătoarele să poarte galben și albastru în turneele următoare. 

Elina Svitolina: „Noi, comunitatea de tenis, putem face mult mai multe lucruri pentru Ucraina.”

„De fiecare dată când vorbesc cu familia sau prietenii, e foarte dificil să găsesc cuvinte cu privire la ce se întâmplă în Ucraina. Până în ultimul moment, nu credeam că războiul ăsta chiar poate izbucni, iar apoi totul a început noaptea. 

Toată lumea e terifiată, are inima frântă. Am părinții acolo, pe bunica, pe mătușa și un unchi și încerc să vorbesc cu ei constant, pentru că e important să mențin contactul cu ei, pentru a ști cum să îi ajut cel mai bine. 

Mă simt complet neajutorată. Vreau să fac ceva pentru ei, dar în aceste condiții, în care sunt avioane militare peste orașe, deasupra Kievului, a Harkovului, bombardamente, împușcături, orașe distruse, e foarte dificil pentru cineva din afară. Știu că e mult mai dificil pentru cei care sunt acolo însă.

Svitolina joacă tenis pentru a dona toți banii câștigați Armatei Ucrainene și nevoilor umanitare

Anumiți prieteni de-ai mei sunt lipsiți de curent electric, apă, mâncare și se zbat. Acum nu mă gândesc când aș putea să mă întorc în Ucraina, ci doar la cum să îmi ajut țara. Ăsta e obiectivul, să aduc atenția oamenilor asupra Ucrainei și să încerc să opresc războiul,” a declarat Elina Svitolina pentru Eurosport. 

„Cred că avansăm câțiva pași, dar putem face mai mult. Prin social media, putem face mult mai multe lucruri. Putem să facem mai multe, noi, comunitatea de tenis. Am decis ca premiile financiare primite în următoarele turnee vor fi donate Armatei Ucrainene și nevoilor umanitare, astfel pot să îmi ajut țara. Cred că acesta e lucrul bun de făcut acum, vreau să fac ceva și să îmi ajut țara,” a adăugat Elina Svitolina în interviul oferit Barbarei Schett. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!