simona halep suspendare Simona Halep dopaj Simona Halep rezultat pozitiv test anti-doping Simona Halep roxadustat Steve Simon director WTA Tenis

Directorul WTA sare în apărarea Simonei Halep: „Niciodată nu i-aș chestiona integritatea”

Directorul WTA este convins de integritatea Simonei Halep și așteaptă ca adevărul să iasă la iveală, în procesul româncei. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 02 Noiembrie 2022, 17:00
Data actualizarii: Miercuri 02 Noiembrie 2022, 17:07

Suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) a fost apărată de CEO-ul WTA, Steve Simon, care așteaptă ca adevărul să iasă la iveală, în procesul româncei. 

Steve Simon a declarat că niciodată nu ar fi tentat să îi chestioneze integritatea Simonei Halep, dar, în același timp, respectă și are încredere în programul anti-doping aplicat în circuitul WTA. 

Steve Simon, director WTA: „Niciodată nu i-aș chestiona integritatea Simonei Halep.” 

„Cred că nu a făcut nimic intenționat. Nu i-aș chestiona niciodata integritatea Simonei Halep. Acestea fiind spuse, cred însă cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun. Jucătoarele îl aprobă, de asemenea. Dacă o întrebați pe Simona, la rândul ei, îl susține. 

Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieși la iveală și vom lucra cu el corespunzător. Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aș pune la îndoială niciodată integritatea,” a declarat directorul WTA, Steve Simon, notează Tennis Majors.

Cititorii Sport.ro anticipează anularea suspendării Simonei Halep

În după-masa zilei de vineri, 21 octombrie, Simona Halep a anunțat public că a fost suspendată din circuitele WTA și ITF, în urma unui test anti-doping cu rezultat pozitiv la Roxadustat.

La o săptămână și jumătate după anunțul făcut de dubla campioană de Grand Slam din țara noastră, cititorii Sport.ro s-au pronunțat, în decursul a 48 de ore, cu privire la posibilul deznodământ al situației delicate în care se regăsește jucătoarea de tenis din Constanța.

Majoritatea cititorilor Sport.ro (34,48%) cred că suspendarea provizorie a Simonei Halep va fi anulată, 8258 dintre voturi - din totalul de 23947 de voturi - înclinând către acest scenariu.

Simona Halep așteaptă începerea procesului la Curtea de Arbitraj Sportiv din Elveția, iar deznodământul rămâne incert, cel mai întunecat scenariu urmând să îi prezinte Simonei Halep, în caz de materializare, o suspendare de 2-4 ani. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!