Diagnostic dur: accidentarea lui Nadal îl va ține departe de circuitul ATP. Cât timp va lipsi

rafael nadal Australian Open 2023 Rafael Nadal accidentare Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 08:10
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 08:32

Vești descurajante pentru Rafael Nadal și fanii săi, în prima lună a noului an. 

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) va coborî pe locul 6 mondial după încheierea Openului Australian, conform calculelor momentului, dar mai apăsător este diagnosticul oferit de medici, la 24 de ore după înfrângerea suferită la Melbourne.

Învins de Mackenzie McDonald (27 de ani, 65 ATP), scor 6-4, 6-4, 7-5, în turul secund la Australian Open, Nadal a jucat jumătate de meci acuzând dureri la nivelul piciorului și al șoldului stâng, informează jurnalistul Christopher Clarey

Nadal va rata acțiunea de la Doha și Dubai, din februarie

O scanare RMN a indicat o leziune de gradul 2 a mușchiului iliopsoas, flexor al coapsei și al șoldului. Timpul normal de recuperare estimat pentru această afecțiune este de 6-8 săptămâni. În acest timp, Nadal va avea nevoie de anti-inflamatoare și fizioterapie. 

În consecință, Rafael Nadal ar putea spera, în cel mai optimist scenariu, la o revenire în turneul ATP Masters 1000 de la Indian Wells (8-19 martie), iar cel mai pesimist îl arată revenind în aprilie, abia în sezonul de zgură, în contextul în care Nadal ar putea refuza participarea la Mastersul de la Miami (22 martie - 3 aprilie), pentru a nu-și îngreuna pregătirea pentru stagiunea de primăvară. 

Dacă recuperarea lui Rafael Nadal va decurge normal, participarea sa în sezonul de zgură nu va fi pusă sub semnul întrebării. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!