VIDEO „Sunt distrus psihic!” Declarațiile făcute de Rafael Nadal, după marea dezamăgire de la Australian Open 2023 

rafael nadal Australian Open 2023 Rafael Nadal eliminare Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 09:55
Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 09:56

Rafael Nadal a făcut o serie de declarații puternice după eliminarea neplăcut surprinzătoare, suferită în turul secund la Australian Open 2023. 

Ediția 2023 a Openului Australian a rămas fără campion en-titre în competiția masculină individuală, încă din turul secund. Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a fost eliminat de Mackenzie McDonald (27 de ani, 65 ATP), scor 6-4, 6-4, 7-5. 

După încheierea meciului care i-a lăsat în lacrimi pe membrii staff-ului tenismenului iberic, Rafa Nadal s-a declarat „distrus psihic”, afirmând că nu se aștepta deloc la acest scenariu neplăcut întâmplându-se la Melbourne. 

Rafael Nadal: „Aș minți dacă spun că nu sunt distrus psihic acum.”

„Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic acum, pentru că sunt. Nu știu exact care e problema. Am un istoric cu șoldul, dar trebuie să investigăm ce s-a întâmplat. M-am săturat să vorbesc despre accidentări. Înțeleg, dar am pierdut și am încercat să lupt până la capăt,” a spus Rafael Nadal, în conferința de presă organizată la câteva minute după eliminare.

Rafael Nadal a recunoscut că și-a întrebat echipa dacă ar fi bine să se retragă, în timpul meciului, însă a insistat că a ales să rămână pe teren, în mod special datorită statutului său de câștigător en-titre.

„M-am gândit să mă retrag, pentru că nu puteam să lovesc cu backhand-ul sau să alerg deloc, dar mi-am dorit să termin meciul. Mi-am întrebat echipa dacă ar fi bine să mă retrag sau nu. Sunt destul de bătrân însă încât să îmi iau singur deciziile. Nu am vrut să mă retrag, fiind campion en-titre. Am dat tot ce am avut până la final,” a adăugat Rafa Nadal, în fața jurnaliștilor prezenți la Melbourne. 

Rafael Nadal, „distrus”, dar privește spre viitor, dispus să o ia din nou de la capăt

„Uneori e dificil să accepți și te simți epuizat de toate aceste accidentări. Acesta e un moment dur, pe care trebuie să îl accept și să continui. Nu mă pot plânge de viața mea. Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic, pentru că aș minți. Sper însă să nu fie nimic prea serios.

E foarte simplu însă: iubesc ceea ce fac. Iubesc să joc și să știu că asta nu va dura la nesfârșit. Ador să mă simt competitiv. Iubesc să mă lupt așa cum am făcut-o mai mult de jumătate din viață. Când iubești ceea ce faci, acestea nu sunt sacrificii,” a completat Rafael Nadal. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!