VIDEO „Data viitoare voi vrea o calificare mai ușoară!” Reacția genială a Anei Bogdan, după ce a devenit eroina României

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 09:59
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 10:15

Alături de Jaqueline Cristian, Ana Bogdan a contribuit decisiv pentru calificarea României la turneul final al Cupei Billie Jean King.

Ana Bogdan (31 de ani, 64 WTA) a reușit o victorie mare împotriva Elinei Svitolina și a dat tonul revenirii țării noastre, în barajul cu Ucraina, desfășurat pe zgura verde, din Florida.

România a reușit calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King pentru prima dată în ultimii cinci ani, în urma victoriei decisive semnate de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian în detrimentul surorilor Kichenok, în meciul decisiv de dublu. 

Ana Bogdan, după victoria istorică cu Ucraina: „De mult n-am mai simțit gustul unei mari victorii.”

„E prima mea calificare, deși am avut trei șanse. Întâlnirile cu Rusia și cu Slovenia le-am pierdut în meciul decisiv. 

Toată echipa a avut o altă energie. Am râs și ne-am simțit foarte bine. Cred că asta a ajutat foarte mult.

Ne-am mobilizat în a doua zi și ne-am gândit că e o nouă oportunitate. Am crezut până în ultima clipă și, surpriză, am reușit! Sincer, data viitoare mi-aș dori o calificare mai ușoară,” a glumit Ana Bogdan, admițând că entuziasmul adus de acest succes a venit cu un cost uriaș de resurse consumate. 

Ana Bogdan țintește calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

„De mult n-am mai simțit asta. În ultima lună și jumătate nu am mai câștigat niciun meci, de când am mers în America. Simțeam că nu vine momentul acela în care să zâmbesc și să mă bucur de o victorie mare,” a completat Ana Bogdan, la revenirea în țară.

În viitorul apropiat, Ana Bogdan va juca la turneul WTA 1000 de la Madrid și speră să facă în continuare pașii potriviți pentru a-și asigura un loc pe tabloul principal al turneului olimpic de simplu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!