GALERIE FOTO ITF, mai generos decât WTA. România primește un premiu uriaș pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King

Romania Cupa Billie Jean King Ana Bogdan Jaqueline Cristian turneul final al Cupei Billie Jean King Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2024, 11:15
Data actualizarii: Luni 15 Aprilie 2024, 11:34

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au reușit împreună o întoarcere de scor incredibilă, în barajul decisiv cu Ucraina. 

România a revenit de la 0-2 la meciuri împotriva Ucrainei, în barajul decisiv care a stabilit echipa calificată la turneul final al Cupei Billie Jean King, fixat în săptămâna 12 - 17 noiembrie.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian le-au depășit pe Elina Svitolina și Lesia Tsurenko, în proba individuală, respectiv pe surorile Kichenok, în partida finală, de dublu.

Aproape jumătate de milion de dolari primește echipa României pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King

Conduse de Horia Tecău pentru prima oară la turneul final, după o pauză de cinci ani, româncele și-au asigurat un premiu notabil, în valoare de $480,000. 

Dacă România va reuși marea performanță de a trece de faza grupelor și de a juca semifinalele Cupei Billie Jean King 2024, sportivele din țara noastră ar urma să pună mâna pe un cec în valoare totală de $960,000.

Doar primul loc în grupă asigură calificarea în faza semifinalelor turneului final

Campioanele Billie Jean King 2024 vor încasa $2,400,000, în timp ce finalistele învinse vor primi suma de $1,440,000, notează site-ul oficial al întrecerii internaționale. 

Australia, Canada, Republica Cehă, Germania, Marea Britanie, Italia, Japonia, Polonia, România, Slovacia, Spania și SUA sunt cele douăsprezece națiuni calificate la turneul final al Cupei Billie Jean King, ediția 2024. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!