Novak Djokovic Nina Stojanovic Novak Djokovic Serbia Tenis Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Patriotism sau vorbe goale? Novak Djokovic a anulat Serbiei o șansă la o medalie în finala mică la Tokyo: reacții dure

Patriotism sau vorbe goale? Novak Djokovic a anulat Serbiei șansa la o medalie în finala mică la Tokyo: reacții dure

Novak Djokovic s-a retras din finala mică a probei de dublu mixt a Jocurilor Olimpice, anulând Serbiei o șansă la medalie.

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 31 Iulie 2021, 12:41
Data actualizarii: Sambata 31 Iulie 2021, 12:53

Aventurile olimpice ale sârbului Novak Djokovic nu s-au încheiat bine la ediția desfășurată la Tokyo. Liderul mondial a pierdut atât semifinala, cât și finala mică în proba individual masculin, iar meciul de aproape 3 ore pierdut în meciul pentru medalia de bronz la simplu i-a pus capăt răbdării și puterilor fizice.

În consecință, Djokovic s-a retras din finala mică a probei de dublu mixt, anulând Serbiei o șansă la o medalie de bronz. Ca urmare, Nina Stojanovic și Novak Djokovic au pierdut prin neprezentare meciul pentru locul 3 în turneul de dublu mixt, australienilor John Peers și Ashleigh Barty fiindu-le acordată medalia de bronz. Este pentru prima oară din 1988 încoace când o medalie olimpică de tenis este câștigată fără ca finala să aibă loc. 

'Nole', care nu a dat semne de dureri fizice în timpul finalei mici de simplu, cedate în trei seturi în fața spaniolului Pablo Carreno Busta și-a motivat absența din finala mică de dublu mixt printr-o accidentare la umărul drept, informează jurnalistul portughez, Jose Morgado. 

Patriotismul lui Novak Djokovic, chestionat de fani pe Twitter


"Este un program istovitor, dar sunt foarte încrezător că pot câștiga la Tokyo, asta datorită victoriilor mele din acest sezon. Să câștig o medalie este obiectivul meu și nu e niciun secret că mă voi lupta pentru cea de aur. Nu există niciun alt sentiment care să se compare cu acela de a-ți reprezenta țara la Jocurile Olimpice. În final, totul ține de patriotism și de sentimentul pe care-l am față de țara mea,” spunea Novak Djokovic la plecarea înspre Tokyo.

Mai mulți urmăritori ai tenisului nu au fost de acord cu această declarație, iar unii au glumit pe seama faptului că ar fi rămas fără rachete de joc, după cele două distruse în timpul finalei mici de simplu.

”Nivelul lipsei de respect față de adversari, țara sa și partenera sa e absolut scandalos. Să negi șansa partenerei tale la câștigarea unei medalii olimpice, care ar putea reprezenta climaxul carierei sale doar pentru că te-ai supărat pe înfrângerile tale de la simplu... fără cuvinte,” a scris un utilizator pe Twitter ca reacție la știrea momentului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!