Cum i-a răspuns Darren Cahill unei foste mari tenismene după ce și-a arătat susținerea pentru Simona Halep

Simona Halep Darren Cahill Virginia Ruzici Tenis Asteptarea ia sfarsit! Darren Cahill a dezvaluit care va fi primul turneu la care Simona Halep va participa dupa accidentarea suferita in luna mai
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 19:45
Data actualizarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 20:03

Simona Halep a fost depistată pozitiv după un test anti-doping cu Roxadustat în corp, substanță interzisă pentru sportivi.

După ce a șocat pe toată lumea, românca nu a rămas singură! Lume precum Firicel Tomai, Ion Țiriac sau Patrick Moratouglou și-au expus public gândurile bune pentru Simona Halep în această perioadă care o zdruncină din toate încheieturile pe fosta câștigătoare la Wimbledon.

În urmă cu șase zile, Virginia Ruzici, o fostă tenismenă care a reușit să câștige un singur Grand Slam în toată cariera sa, a avut un mesaj impresionant pentru Halep, iar Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep a reacționat într-un mod inedit pe Instagram.

  • Asteptarea ia sfarsit! Darren Cahill a dezvaluit care va fi primul turneu la care Simona Halep va participa dupa accidentarea suferita in luna mai

„Foarte bine spus, Doamna V!”, a scris Cahill, pe un Instastory.

Ce a transmis Virginia Ruzici

„O știu pe Simona de mult timp și lucrez cu ea de 14 ani. În acest timp, nu doar că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, dar a fost și un model.

Simona este o persoană impecabilă din punct de vedere sportiv, are integritate și onestitatea. Sunt foarte tristă de ce s-a întâmplat sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată așa ceva în viața ei.

Îmi arăt suportul pentru Simona din tot sufletul în această bătălie cu adevărul și sunt de partea ei”, a scris Virginia Ruzici pe Instagram.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!