Iga Swiatek, decepţionată de testul antidioping pozitiv al Simonei Halep

Iga Swiatek Dopaj Halep Simona Halep Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 15:20
Data actualizarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 15:25

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek, liderul mondial al ierarhiei tenisului feminin profesionist (WTA), şi-a confirmat decepţia, sâmbătă, pentru testul antidoping pozitiv al româncei Simona Halep cu ocazia turneului US Open.

Aflată la Fort Worth (SUA), unde luni va debuta Turneul Campioanelor, Swiatek a comentat pe marginea suspendării provizorii a jucătoarei române.

„A fost derutant pentru mine să aflu această veste”, a spus jucătoarea poloneză.

„Simona, din punctul meu de vedere, pare să fie o persoană care s-a străduit întotdeauna să fie corectă şi a fost un excelent exemplu pentru mine. Este foarte decepţionant şi cred că se simte foarte rău”, a adăugat Iga Swiatek.

„Pentru mine, lucrul cel mai important este să am grijă de mine, să fiu mereu în siguranţă, să mă asigur că mediul în care îmi desfăşor activitatea este cât mai sigur şi să fiu prudentă”, a mai spus liderul mondial, care va evolua în Grupa "Tracy Austin" la Turneul Campioanelor, alături de Caroline Garcia, Coco Gauff şi Daria Kasatkina.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat, fiind suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP), a anunţat în urmă cu o săptămână Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Halep, care ocupă în prezent locul 10 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!