CTP Simona Halep Cristian Tudor Popescu CTP tenis Simona Halep WTA Washington Tenis

CTP o critică pe Simona Halep după prima victorie la Washington: jurnalistul așteaptă să vadă „o Simona mută ca lebăda”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a declarat dezamăgit de comportamentul Simonei Halep pe teren, în meciul cu Cristina Bucșa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 August 2022, 14:35
Data actualizarii: Marti 02 August 2022, 14:38

Prima victorie a Simonei Halep la Washington l-a dezamăgit pe ziaristul Cristian Tudor Popescu. Acesta s-a declarat dezamăgit de sunetele scoase de jucătoarea din România după executarea loviturilor.

În meciul cu Cristina Bucșa, Halep (30 de ani, 16 WTA) s-a impus scor 6-3, 7-5, dar a comis un număr record de erori neforțate într-un meci câștigat în minim de seturi, 33. 

CTP: „Vocalizele nu o a ajută pe Simona, dimpotrivă.”

„În afară de greșelile neforțate, mi-au displăcut la Simona, parcă mai mult ca niciodată, țipetele pe care le scoate pe lovitură. Nu sunt icnete scurte, sincrone cu zvâcnetul mișcării, ci „aghhhaaaa...”-uri prelungite, adesea ajungând să se suprapună cu lovirea mingii de către adversară, ceea ce i-ar putea afecta acesteia concentrarea în mod incorect.

Dar nu numai concentrarea adversarei. După părerea mea, aceste strigăte intense și lungi induc celei care le scoate o falsă impresie de forță și eficiență în lovitură (nu dai mai tare, dacă strigi mai tare, și, cu atât mai puțin, mai precis), care se întoarce împotriva ei, psihic vorbind, îndată ce primește înapoi mingi pe care le credea „dărâmătoare”. Pe scurt, „vocalizele” nu o ajută pe Simona, dimpotrivă.

Nu mai vorbesc de aspectul dizgrațios, mai ales prin comparație cu o jucătoare elegantă și silențioasă cum e Cristina Bucșa.

Până atunci, aș considera un semn bun din toate punctele de vedere o Simona mută ca o lebădă pe teren. Fie și pentru că acela căruia îi mulțumește închinându-se când câștigă o aude mai bine dacă tace,” a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor. 

Modifică setările cookies