Cristina Bucsa Cristina Bucsa Moldova Tenis WTA Tenis WTA Spania Tenis

Cristina Bucșa a jucat pentru Spania, dar nu are niciun sponsor: situația ireală a moldovencei care e la un pas de top 100 WTA

Cristina Bucșa (24 de ani, 108 WTA) este la un pas de intrarea în top 100 WTA, care nu are niciun contract de sponsorizare care să o ajute în circuitul de elită al tenisului feminin. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 23:36
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 23:26

Sportivă născută pe data de 1 ianuarie 1988, la Chișinău, Cristina Bucșa este o voce rar auzită în tenisul spaniol, deși 2022 a fost cel mai bun sezon al carierei sale. 

Jucătoarea cu cetățenie spaniolă a reușit cel mai bun rezultat al carierei în această toamnă, când a trecut de calificările Openului American și a bifat o prezență în turul 2 al ultimului Grand Slam al anului. 

Cristina Bucșa: „Uneori ne spuneau că ne vor trimite rachete, dar nu au ajuns niciodată.”

Jucătoare nepopulară, cu surse de venit limitate în circuitul de elită al tenisului feminin, dar cu potențial notabil, arătat de-a lungul acestui sezon, Cristina Bucșa a punctat cu seninătate că nu deține niciun contract de sponsorizare, în aceste momente. 

„În acest moment, nu am nici măcar un contract de sponsorizare pentru rachetă. Tatăl meu a încercat să vorbească cu Babolat, Head sau Wilson, dar niciodată nu ne-au acordat prea multă atenție. Uneori ne spuneau că ne vor trimite rachete, dar nu au ajuns niciodată.

Nu sunt sponsorizată nici pentru echipament, dar nu acord importanță acestui lucru. Îmi cumpăr singură hainele, care mă țin timp de 3-4 ani, după care cumpăr 3-4 rachete - pe cele care funcționează pentru mine. Știu că sunt jucătoare mai slab clasate care au toate aceste lucruri acoperite, dar pe mine nu mă deranjează,” a dezvăluit Cristina Bucșa pentru Punto de break

Stabilită în Cantabria, Cristina Bucșa a explicat că este o excepție din acest punct de vedere, centrele majore de tenis ale Spaniei regăsindu-se în Madrid, Barcelona și Valencia. 

„Trăind în Cantabria, nu vezi prea mult tenis prin zonă. Te uiți, mai degrabă, înspre Madrid, Barcelona, Valencia. Când mă duc acolo la turnee și le spun că locuiesc în Cantabria, oamenii îmi spun că nu știu de unde vin, că sunt surprinși că am un nivel de antrenament atât de bun acolo,” dezvăluie Cristina Bucșa, care este antrenată de tatăl său, Ivan Bucșa. 

Întrebată dacă s-ar muta vreodată din Cantabria, Cristina Bucșa a răspuns categoric: „Niciodată. Îmi place unde sunt. Am pista de alergare aproape, sala de forță, la fel, pot să fac exerciții pe plajă, pot să alerg pe munte. În tenis trebuie să ai grijă mare de oameni, nu e doar vorba despre timpul petrecut la antrenamente,” a completat Cristina Bucșa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!