Carlos Alcaraz numar 1 ATP rafael nadal Tenis ATP Tenis

#1 ATP, Alcaraz predă o lecție de modestie: „Nu are niciun sens să mă compar cu Nadal. Sper să reușesc jumătate din ce a făcut el”

Carlos Alcaraz a declarat că obiectivul său este de a egala sau chiar depăși performanțele atinse în carieră de compatriotul Rafael Nadal. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 09:25
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 09:25

Carlos Alcaraz (19 ani, 1 ATP) este cel mai tânăr tenismen din istorie care încheie un sezon pe prima poziție a clasamentului ATP. Comparat de mulți cu Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP), care ieșea campion al turneului de la Roland Garros la doar 19 ani, tenismenul din El Palmar, Alcaraz a declarat că această comparație nu are niciun sens. 

În același timp, Alcaraz a afirmat că speră să ajungă și chiar să depășească performanțele conaționalului său, dar a precizat că ar fi mulțumit cu măcar jumătate din realizările jucătorului din Manacor. 

Carlos Alcaraz: „Prea puțin contează că eu sunt număr unu mondial. Ce a făcut el, de-a lungul carierei, contează mult mai mult.”

„Nu are niciun sens să mă compar cu Rafa. Prea puțin contează că sunt număr unu mondial. Tot ce a făcut el, de-a lungul carierei, contează mult mai mult. Joacă în continuare la un nivel foarte înalt. Dacă aș fi în locul lui, nici eu nu m-aș gândi să mă retrag.

Sper să pot să îl egalez sau chiar să îl depășesc pe Rafa, dar aș fi mulțumit dacă aș realiza în cariera mea cel puțin jumătate din câte a făcut el,” a punctat Carlos Alcaraz. 

Alcaraz, cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie

Chestionat dacă îl apasă presiunea numărului unu în lume, Carlos Alcaraz - campion al Openului American - a replicat simplu, spunând: 

„Nu, nu mă apasă. Încerc să iau totul așa cum vine și să nu uit niciodată că trebuie să profit de tenis și să îmi joc propriul stil. Sezonul următor va fi dificil, pentru că voi începe favorit și va exista presiune asupra mea, dar încerc să mențin o atitudine bună și să nu las ca toate acestea să mi se urce la cap,” a completat Carlos Alcaraz, conform Sports Yahoo

Rafael Nadal are în palmares 22 de titluri de mare șlem, inclusiv patru titluri la Flushing Meadows, unde Carlos Alcaraz a gustat, în această toamnă, pentru prima dată din gloria competițiilor de Grand Slam. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!