rafael nadal banderola One Love cupa mondiala 2022 FIFA CM 2022

FOTO Să porți sau nu banderolă pro-LGBT? Reacția lui Rafael Nadal, când a auzit că FIFA a interzis purtarea acestora

Rafael Nadal dezaprobă hotărârea FIFA de a interzice purtarea banderolelor „One Love” pe terenul de joc. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 21:55
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 21:51

Federația Olandeză de Fotbal a propus purtarea banderolelor „One Love” la Cupa Mondială din Qatar, pentru a susține drepturile comunității LGBTQIA+. 

Inițiativa nu a ajuns la bun sfârșit, FIFA interzicând acest demers și amenințându-i pe căpitanii echipelor implicate că ar fi urmat să primească avertismente, în cazul în care ar fi ieșit pe teren cu banderolele pe braț.

Inițiativa „One Love” a eșuat în Qatar, la presiunile exercitate de FIFA

Deplasat în America de Sud, unde joacă la mai multe evenimente demonstrative, Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a comentat situația din Santiago de Chile, spunând că oamenii ar trebui să aibă libertatea de a-și exprima sentimentele, atât timp cât nu provoacă rele celor din jur. 

„Suntem într-o lume globalizată în care oamenii trebuie să aibă din ce în ce mai multe drepturi. Toată lumea ar trebui să aibă libertatea de a-şi exprima sentimentele, atâta timp cât nu face rău altcuiva! Sportul este un loc pentru exprimare, pentru că are expunere globală la nivel media, dar, dincolo de toate acestea, pentru mine important este să se joace fotbal.

Deciziile pe care FIFA le ia sau nu mi se pot părea mai bune sau mai rele, dar, până la urmă, acestea sunt reguli şi atitudini pe care vor să le adopte la evenimentul lor. Alţii trebuie să fie liberi să vorbească şi să îşi arate dezacordul, aşa cum este deja cazul”, a declarat Rafael Nadal, notează ProSport. 

Homosexualitatea e considerată ilegală în Qatar, țară musulmană, iar mai mulți jucători și membri ai staff-urilor echipelor calificate la Cupa Mondială au raportat deja cazuri de discriminare ațintite asupra acestora. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!