A făcut meciul vieții, după care s-a retras din turneu. Povestea lui Gael Monfils la Roland Garros 2023 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 01 Iunie 2023, 09:45
Data actualizarii: Joi 01 Iunie 2023, 10:05

Gael Monfils se întreabă, dărâmat, la câte ediții va mai putea juca în turneul de la Roland Garros. Francezul nu renunță la visul său de a deveni campion de Grand Slam. 

Gael Monfils (36 de ani, 394 ATP) s-a retras din ediția 2023 a turneului de la Roland Garros înainte de a-l înfrunta pe Holger Rune (20 de ani, 6 ATP) în turul secund, o partidă care ar fi fost așteptată de sute de mii de persoane, pe teritoriul Franței.

Tenismenul parizian a reușit una dintre revenirile carierei, în runda inaugurală, împotriva argentinianului Sebastian Baez, pe care l-a bătut în cinci seturi, după 4 ore fără 10 minute de joc.

Gael Monfils s-a retras de la Roland Garros 2023, din cauza unor dureri la încheietura mâinii stângi

Condus cu 4-0 în setul decisiv, Gael Monfils s-a impus, în cele din urmă, scor 3-6, 6-3, 7-5, 1-6, 7-5. La scorul dificil de gestionat din punct de vedere psihic, jucătorul francez a dezvăluit că a găsit în prezența fiicei sale, Skai, puterea de a reveni în meciul cu Baez.

„La 3-0 în decisiv, mi-am spus că nu am câștigat niciun meci de când sunt tată. Fiica mea aflându-se în Paris, mi-am spus că trebuie să câștig o confruntare pentru ea,” a dezvăluit Gael Monfils, într-o manieră similară cu povestea Biancăi Andreescu, canadianca cu părinți români declarându-se inspirată de spusele bunicii sale din București, în timpul meciului cu Victoria Azarenka.

Monfils dezvăluie cum vestea retragerii l-a surprins până și pe el

„Medicul mi-a spus să nu joc,” a anunțat Gael Monfils, într-o conferință de presă organizată pe moment, la Paris. 

„Nu o arăt suficient, dar simt mai mult decât o simplă dezamăgire. Câte Roland Garros-uri mai am rămase în carieră? Nu pot să răspund la asta. Am auzit și eu vestea doar în urmă cu 30 de minute, e proaspătă. Momentan, doar o diger,” a punctat Gael Monfils, potrivit L'Equipe, vizibil afectat de incapacitatea de a-și continua parcursul în turneul din capitala Franței. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!