4 vicepresedinti din FR Tenis cer demisia Ruxandrei Dragomir!

Autor: Sport.ro
Miercuri 04 Noiembrie 2009, 16:53

Vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis, Razvan Itu, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca, impreuna cu ceilalti trei vicepresedinti, va continua sa ceara demisia presedintelui Ruxandra Dragomir, chiar daca Adunarea Generala Extraordinara, de joi, a fost anulata din lipsa de cvorum.

"Ne asteptam ca Adunarea Generala Extraordinara sa fie anulata. De acum vom astepta cealalta adunare, de schimbare de statut, cea de pe 20 noiembrie, dar sa vedem daca si acolo se va indeplini cvorumul. Noi vom continua oricum demersul nostru. Cu aceasta ocazie, am tras un semnal de alarma vizavi de neregulile care se intampla, in care vicepresedintii si comitetul director nu sunt bagati in seama. In statut se spune clar ca acest comitet director conduce federatia intre adunarile generale. Avand in vedere ca termenul de convocare pentru aceasta adunare a fost scurt, era de asteptat ca oamenii sa nu raspunda", a spus Razvan Itu.

Vicepresedintele FRT a precizat ca nu a putut sa discute cu Ruxandra Dragomir in ultima perioada: "Din pacate, pentru adunarea generala din 20 noiembrie, programata inca din luna mai, s-a stabilit ca punct principal doar schimbarea de statut. Totusi, vom aduce in discutie ceea ce s-a intamplat pana acum si vom vedea cat de interesata va fi lumea. Degeaba am incercat sa mai vorbim cu doamna Dragomir, pentru ca nu mai comunica. Acum am inteles ca domnul Silviu Matei are functia de director general adjunct. Este foarte interesant ca doamna presedinte a numit pe altcineva in functia de director general".

Adunarea Generala Extraordinara convocata pentru data de 5 noiembrie a fost anulata din lipsa de cvorum. Doar 32 de cluburi, din 186 afiliate la FRT au raspuns convocatorului celor patru vicepresedinti.

Presedintele Federatiei Romane de tenis, Ruxandra Dragomir, nu a putut fi contactata pana la ora transmiterii acestei stiri.

Cei patru vicepresedinti ai FRT, Liviu Ursuleanu, Mihai Zacopceanu, Razvan Itu si Ciprian Porumb, au convocat o Adunare Generala Extraordinara in data de 5 noiembrie, de la ora 15.00, care avea ca ordine de zi supunerea la vot a revocarii mandatului Ruxandrei Dragomir.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir, este acuzata de cei patru vicepresedinti ai forului de lipsa de comunicare si de transparenta, precum si de faptul ca ia decizii fara sa-i consulte.

Unul dintre vicepresedintii FR Tenis, Razvan Itu, a declarat, in data de 30 septembrie, ca el si ceilalti trei vicepresedinti ai federatiei, Mihai Zacopceanu, Ciprian Porumb si Liviu Ursuleanu, sunt dezamagiti de maniera de conducere a Ruxandrei Dragomir si ca schimbarea pentru care s-a votat la alegerile de la inceputul anului 2009 se lasa asteptata. "Ceea ce ne supara pe noi este lipsa de comunicare din federatie. Atunci cand am sustinut-o pe doamna Dragomir pentru postul de presedinte al FRT ne-am dorit o schimbare, dar aceasta se pare ca nu a venit si ne-am intors in trecut. Totul s-a rupt atunci cand am realizat ca deciziile sunt luate doar de presedinte impreuna cu domnul Silviu Matei (n.r. - directorul general al FR Tenis). Nu ni se comunica nimic in ceea ce priveste programele de dezvoltare sau deciziile care se iau. Am cerut de cateva luni o balanta pentru a vedea ce venituri si cheltuieli am avut la federatie, insa directorul general nu ne-a aratat nimic. Doar doamna Dragomir si Silviu Matei stiu daca federatia are bani sau nu, pentru ca ei gestioneaza totul", a spus Itu.

El a precizat ca doreste ca FR Tenis sa fie condusa in mod transparent si ca se astepta ca Dragomir sa comunice mai mult cu cei care au sustinut-o: "Aceste probleme din federatie exista de mai mult timp si am tot incercat sa ne consultam pe aceasta tema. Eu nu pot sa ma ascund si a trebuit sa spun ce probleme avem. Toti cei patru vicepresedinti suntem deranjati de aceasta lipsa de comunicare din FRT, nu este numai vocea mea care are ceva impotriva doamnei Dragomir. Am fost alaturi de ea la alegeri, am optat pentru o schimbare, am votat alaturi de ea, am sustinut-o in toata campania. Nu am niciun interes in aceasta disputa, pur si simplu vreau ca lucrurile sa intre pe un fagas normal. Vrem o federatie transparenta, libera, care sa nu fie condusa de unul sau de altul".

ANIMAȚIE GRAFICĂ. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
BRAT
Modifică setările cookies