VIDEO EXCLUSIV „În Turcia e fotbalul ca la noi!” Prima reacție după anunțul că Cicâldău ar putea juca în Serie A

Alexandru Cicâldău (24 ani) ar putea prinde transferul carierei, după ce oficialii lui Galatasaray au ajuns la o înțelegere cu o echipă din Serie A. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 11:44
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 11:49

Presa din Turcia a anunțat că Galatasaray a ajuns la un acord cu Sampdoria pentru transferul lui Alexandru Cicâldău, care ar urma să se realizeze în schimbul a 8 milioane de euro. Mutarea ar fi una bună pentru fotbalistul român, care ar face un pas important în carieră la un an de la transferul său în Super Lig. 

Dumitru Dragomir s-a pronunțat în cazul transferului lui Alexandru Cicâldău la Sampdoria 

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a vorbit la „Ora exactă în sport” despre anunțul făcut de turci, punctând că mutarea este una benefică pentru tânărul fotbalist. Totodată, Dumitru Dragomir a analizat și diferența dintre cele două campionate, asemănându-l pe cel din Turcia cu fotbalul românesc. 

Dragomir a tras și un semnal de alarmă în acest sens, punctând că fără implicarea Guvernului în sport, performanța va fi inexistentă în următorii ani. 

„E bine, e bine. Să se ducă! E fotbal în Italia față de Turcia. În Turcia e fotbalul ca la noi. Din echipa de tineret care a ieșit pe locul 4 nu avem niciun fotbalist. 

În următorii 20 de ani am mai putea avea dacă se implică Guvernul și finanțează centrele de copii și juniori și adunăm toate talentele din comune și orașe, cu hrană, cu medicamentație, cu antrenori bine plătiți. Până atunci, vom dispărea ca măgarul în ceață”, a declarat Dumitru Dragomir la PRO X

Alexandru Cicâldău joacă din vara anului trecut la Galatasaray, după ce a fost transferat de la Universitatea Craiova, pentru 6,5 milioane de euro.

În acest sezon, Cicâldău a jucat în 37 de meciuri, a marcat cinci goluri și a oferit trei pase decisive. Săptămâna trecută, echipa românului a fost eliminată în optimile Europa League, după 1-2 contra Barcelonei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies